Голям скандал е на път да се разрази във Формула

...
Голям скандал е на път да се разрази във Формула
Коментари Харесай

Голям скандал назрява във Формула 1

Голям скандал е на път да се развихри във Формула 1. В петък редица медии в Италия и Германия написаха, че Ред Бул е нарушил едно от главните правила - тавана на бюджета за тимовете. " Гадзета дело Спорт " и " Ауто Мотор унд Шпорт " оповестяват, че два от тимовете са хванати в надвишаване на бюджета, който трябваше да е 145 милиона евро през предходната година.

Според " Кориере дело Спорт " от Ред Бул са похарчили 148.6 милиона, а съгласно други бюджетът е надвишен с 5 милиона. Другият отбор, заловен в нарушаване от интернационалната федерация по автомобилизъм (ФИА), е Астън Мартин.

Според " Гадзета дело Спорт " Ферари и Мерцедес към този момент са поискали наказване за Ред Бул. Шефът на " Скудерията " Матиа Биното допуска, че има надвишаване на бюджета и през този сезон. Директорът на Мерцедес Тото Волф пък непосредствено прикани ФИА за дейности.

Ако бъдат потвърдени нарушавания на разпоредбите, наказванията ще следват процеса, написан в правилника. В него написа, че в случай че тим е надвишил бюджета с по-малко от 5%, това се смята за по-малко нарушаване, само че то също може да бъде глобено с лишаване на точки, възбрана за присъединяване в някои надпревари, ограничавания на работата по болида, както и в допълнение понижаване на бюджета.

Ако обаче нарушаването е повече от 5%, което при таван от 145 милиона през 2021 година се равнява на 7.25 милиона $, наказванията стават много по-сериозни. Ако от ФИА фактически решат да наложат наказване от лишаване на точки може да се стигне до лишаване на международната купа на Макс Ферстапен.
 Верстапен към момента не мисли за купата във Формула 1
Верстапен към момента не мисли за купата във Формула 1

Вижте какво съобщи водачът на Ред Бул
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР