Голям силоз за зърно бе напълно разрушен през уикенда при

...
Голям силоз за зърно бе напълно разрушен през уикенда при
Коментари Харесай

Руска ракета удари огромен силоз със зърно в Украйна

Голям силоз за зърно бе изцяло опустошен през уикенда при съветска ракетна офанзива в източната украинска Днепропетровска област, заяви късно нощес компанията притежател на оборудването, съобщи Ройтерс. При нападението е потърпевш един човек.

„ Укрландфарминг “ е един от най-големите аграрни холдинги в Украйна, който вследствие на съветската инвазия през 2022 година претърпява загуби в размер на към 1 милиард $.

„ Вечерта на 9 март 2024 година врагът предприе ракетно нахлуване в Днепропетровска област. Един 58-годишен мъж, наш чиновник, беше ранен.

Производствените мощности на нашата компания бяха изцяло унищожени ", се споделя в изказване на компанията. Повече детайлности към случая не бяха обявени.

Миналия месец анализатори от Киевското учебно заведение по стопанска система (KSE) обявиха, че украинският селскостопански бранш е претърпял директни и косвени загуби по отношение на съветската инвазия в размер на съвсем 80 милиарда $. В оповестената стойност са включени загуби в размер на 5,8 милиарда $ от унищожаването на съоръжение, 1,8 милиарда $ от повреждането на силози и съвсем 2 милиарда $ от унищожаването на селскостопански артикули.  

В началото на януари 2023 година анализаторите са оценили загубите до оня миг на 38 милиарда $, отбелязва Ройтерс.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР