Голям шум се вдигна около студентско състезание по лека атлетика

...
Голям шум се вдигна около студентско състезание по лека атлетика
Коментари Харесай

Бивши юноши печелят спринт за девойки

Голям звук се подвигна към студентско съревнование по лека атлетика в Кънектикът, Съединени американски щати. В спринта на 55 метра при девойките първите две места окупираха трансджендъри. Това са Андрая Иърууд и Тери Милър, които предодоляха дистанцията за 6,95 и 7,01 секунди. Третото място зае нормално момиче с резултат 7,23 секунди.
 Обвиниха Мартина Навратилова в трансфобия
Успехите на двамата някогашни юноши провокираха недоволството на останалите девойки и техните фамилии. В Съединени американски щати се води огромна полемика дали трансджендърите могат да се състезават наедно с представители на представители на пола, който са избрали.

Наскоро тенис легендата Мартина Навратилова стана обект на нападки поради мнението си, че мъжете, които са избрали да станат дами, нямат място в женски шампионати. Федерацията по повдигане на тежести към този момент възбрана трансджендъри да се състезават с дами и е обект на нападки.

" След като смених пола си разбрах доста за себе си и за другите хора. Злобата им ме прави още по-бърза ", споделя победителката в спринта Иъррууд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР