Голям проект по ОП "Региони в растеж" отпушва трафика и

...
Голям проект по ОП "Региони в растеж" отпушва трафика и
Коментари Харесай

Голям проект отпушва трафика по бул. Марица юг

Голям план по Оперативна програма "Региони в напредък " отпушва трафика и усъвършенства придвижването по бул. "Марица юг " в частта от бул. "Източен " до бул. "Цар Борис Трети Обединител " или права с дължина 1104 метра. Цялата зона би трябвало да претърпи сложно видоизменение, което Plovdiv24.bg ще представи в поредност от изявления. 
Промените, касаещи пътната част, са значително и преди всичко засягат унищожаване на паветата. Подмяната на уличната настилка би трябвало да увеличи сигурността на придвижването, да увеличи пропускателната дарба, да усъвършенства подвижността, да понижи тапите, да усъвършенства придвижването, да се подобрят изискванията за велосипеден превоз, аргументират се проектантите. Ширината на платното сега е 10 метра. 
Проектната разработка се стопира на вид за понижаване на южното платно с 0,50 метра, което да обезпечи повече пространство за дърветата и растителността, които - по изложение състовянието им сега, се намират до самия борд на бордюрите. И по този начин - проектът планува две платна за придвижване от общо 9,50 метра - 5 метра северно и 4,50 метра южно. Тротоарите са надлежно 4,5 метра северен тротоар (1,50 истински тротоар и 3 метра зеленина, в това число и велоалеята) и 3 метра южен тротоар. При основното кръстовището с бул. "Източен " се планува подменя на паважната настилка, а също и реконструиране на бордюрите там. 
В целия сектор продължение паважната настилка ще бъде сменена с асфалтобетон вид "А ", издържащ "тежко придвижване ". Тротоарната настилка ще е от бетонови детайли, издържаща на 2 тона натоварване. Проектирано е и построяването на повдигната пешеходна пътека. 
Стойността на плана е 4 343 355 (без ДДС), от тях 87 504 лично финансиране на Община Пловдив. Той е част от огромната обществена поръчка по Закон за обществените поръчки за избор на реализатор на строително монтажни дейности за възстановяване на градската среда по Оперативна програма "Региони в напредък ", осигуряваща 17 820 844 лв. за общо 9 плана. Предстои избор на реализатор, който пък би трябвало да завърши обекта за 300 дни. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР