Голям пожар унищожи 30 дка млада борова в Хисарско. Пожарна

...
Голям пожар унищожи 30 дка млада борова в Хисарско. Пожарна
Коментари Харесай

Голям пожар унищожи 30 дка млада борова в Хисарско

Голям пожар унищожи 30 дка млада борова в Хисарско.
 Пожарна Пловдив
Близо пет часа огнеборци, чиновници на Горското стопанство в Хисаря, кметовете на селата Красново и Кръстевич, както и хора, притекли се на помощ , гасиха горски пожар в Хисарско . оповестиха от пожарната в Плодив.

30 декара млада борова гора бе унищожена, след зародил горски пожар в село Кръстевич в неделния следобяд. Подателите на сигнала са съобщили за пушек, излизащ от мъчнопроходим горски терен, като малко преди този момент забелязали лица, извършващи иманярска активност в същия сектор. 
 Пожарна Пловдив
На помощ на сътрудниците от пожарната в Хисаря са изпратени огнеборци от Карлово и Пловдив, с което общият брой на пожарникарите на терен става 14. 
 Пожарна Пловдив
В борбата с огъня се включват кметовете на селата Кръстевич и Красново, 9-ма чиновници на горското стопанство в Хисаря и трима локални поданици. Всички те поставят безчовечен старания да отстраняват паднали дървета и да си проправят път, с цел да гасят в сложен терен, където липсва и вода.  
 Пожарна Пловдив
Гасителните дейности не престават близо 5 часа, само че все пак огънят съумява да унищожи 30 дка млада борова гора.  Имайки поради ранното и нетипично засушаване за сезона, единствено през последните 24 часа, сигналите за горящи сухи треви, на които са реагирали огнеборците в област Пловди в, надвишават 43 броя. 

По предписание на комисар Мангараков, смесени екипи на Районните служби и полицията, правят периодически обходи във всички обитаеми места на територията на региона, които целят определяне на недобросъвестни хора, създаващи предпоставки за пожар посредством палежи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР