Голям пожар изпепели десетки къщи във велинградското село Кръстава. Няма

...
Голям пожар изпепели десетки къщи във велинградското село Кръстава. Няма
Коментари Харесай

Десетки къщи са изпепелени след големия пожар във Велинград

Голям пожар изпепели десетки къщи във велинградското село Кръстава. Няма потърпевши хора. Щетите са големи. Трети ден бушува огънят в Родопите, през нощта е имало сериозни обстановки. Борбата с бедствието продължава.

6 къщи и няколко селскостопански постройки изгоряха във велинградското село Кръстава. Часове наред огнеборци, доброволци, горски чиновници и поданици на селото се бориха с потушаването на огнената буря.



Малко след 20 часа огънят пламва в плевня. За секунди пожарът обгръща и прилежащите къщи, описват хората.

При виковете за помощ незабавно на мястото се събират съседи. Сред тях е и Рахим Енгяк.

" Мъчихме се да ограничим и да спасим първо хората и животните на хората. След това огънят се разрасна, нямахме задоволително вода и пламна целия квартал ", сподели Рахим Енгяк.



По описа на локалните поради огънят обхванал прилежащите къщи за няколко минути. За разрастването на огнената буря спомогнал и вятърът, който в допълнение усложни потушаването на пламъците. Така напълно изгарят 6 къщи, а доста хора остават на улицата.

Гасенето на пожара продължиха през цялата нощ. След подадения сигнал на 112 идва един протипожарен автомобил от Велинград, който се оказва извънредно непълен.

Направена е организация и към мястото потеглят още пожарни от Велинград, Ракитово, Сърница и Якоруда, две водоноски, горски чиновници и доста доброволци.

Репортер: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР