Голям пожар избухна в района на Сточна гара в София

...
Голям пожар избухна в района на Сточна гара в София
Коментари Харесай

Потушиха пожара на Сточна гара в столицата

Голям пожар избухна в региона на Сточна гара в София рано тази заран . Горяха здания на Психодиспансера, наранена е и белодробната болница. Пострадали няма.

След повече от 4 часа битка с пламъците, огнеборците съумяха да потушат огъня и да изтеглят всички 51 пациенти, които са били вътре. Причините - към този момент остават неразбираеми. Пострадали няма, само че материалните вреди са обилни.

Огнената буря подвигна на крайник столичните пожарникари малко след 5 сутринта.

Щетите занапред ще се пресмятат и възвръщат .

" Проблемът е с покривната структура , която би трябвало да бъде покрита даже и краткотрайно, поради времето има над 500 кв.м. откъм гърба бараки, които са изгорели ", сподели доктор Бойко Пенков - зам.-министър на опазването на здравето

" Засегнати са и два автомобила. Силният вятър през нощта е пречил на работата на пожарникарите ", добави  Красимир Димитров от Столична община.

Пламъците са се трансферирали и към поликлиниката на Белодробната болница . В този миг в постройката не е имало пациенти.-->

" Има откъм гърба една постройка, колиба, от там е тръгнал. От там пламъкът минава към нашата фасада, която е изолираност, и хваща. При това аз незабавно съм реагирал, тъй като съм нощен в същото време. Засегнат е фибротичният кабел, дограмата е отпътувала, на идващия кабинет, на рентгена дограмата също е починала ", показа Кирил Пантелеев - шеф на Белодробна болница София.

Трима пациенти са приети в болница в Клиниката по вътрешни заболявания на болница " Св. Анна " . А други 16-сет души от психодиспандера на " Сточна гара " са трансферирани в Държавната психиатрична болница в Нови Искър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР