Голям пожар е убил най-малко четирима души във висок жилищен

...
Голям пожар е убил най-малко четирима души във висок жилищен
Коментари Харесай

Голям пожар в блок във Валенсия: Най-малко четирима загинаха

Голям пожар е умъртвил минимум четирима души във висок жилищен блок в испанския град Валенсия , оповестиха службите за незабавна помощ. Пламъците са обхванали 14-етажен блок в квартал „ Кампънар “ , както и прилежаща постройка.

Пожарникари са били видяни да избавят хора от балкони, а 19 души се считат за изчезнали . Най-малко 14 души , в това число шестима пожарникари и малко дете, са потърпевши , предава „ BBC “.

Силните ветрове са популяризирали пламъците, само че има и съмнения, че силнозапалимата обшивка е разрешила на пожара да се популяризира бързо.

Повече от 20 противопожарни екипа са се справили с пламъците и тази заран може да се види по какъв начин блокът е почернял вследствие на огъня. Хората са били призовани да стоят надалеч от региона.

В постройката има 138 жилището и е била дом на 450 поданици , заяви вестник „ El Pais “, цитирайки домоуправителя й.

Според локални отчети пожарникарите са избавили няколко поданици благодарение на кранове , в това число двойка, живееща на седмия етаж. Една жена сподели пред „ TVE “, че е видяла пожарникари да се пробват да спасят младеж, заловен в капан на първия етаж на постройката.

В часовете откакто пожарът бързо се е разразил, в Испания са били заложени въпроси по отношение на материалите, употребявани в структурата на постройката.

Естер Пучадес , вицепрезидент на Колежа на индустриалните механически инженери във Валенсия, сподели пред испанската осведомителна организация „ Efe “, че преди злополуката, е инспектирала постройката . Тя твърди, че екстериорът му е от полиуретанов материал, който към този момент не се употребява необятно заради опасения от запалимост.

Мъж, който живее на втория етаж на постройката, показа пред телевизионния канал „ La Sexta “, че пламъците са се разраснали бързо след началото на пожара.

„ Огънят се популяризира за 10 минути “ , сподели той, като добави, че материалът по фасадата на постройката може да е предизвикал разпространяването на огъня.

Дейвид Хигера , който е инженер, удостовери пред „ El País “, че облицовката на постройката може да е повода за бързото разпространяване на огъня . По думите му алуминиевите плочи с изолатор от пяна, съставляващи външния й пласт, са „ доста положителни в изолацията против топлота и мраз, само че са доста запалими “.

Пожарникарите са били извикани към 17:30 локално време . В региона е основана полева болница, заяви „ RTVE “. Хората, принудени да изоставен домовете си, ще бъдат настанени в хотели, споделиха управляващите.

Пишейки в X, испанският министър-председател Педро Санчес сподели: „ Разтревожен съм от ужасния пожар в постройка във Валенсия… Искам да изразя своята взаимност към всички наранени хора и самопризнание към целия личен състав за незабавни случаи, който към този момент е ситуиран на местопроизшествието. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР