Голям пожар е избухнал в затвора Евин в иранската столица

...
Голям пожар е избухнал в затвора Евин в иранската столица
Коментари Харесай

Пожар избухна в затвор в Техеран

Голям пожар е избухнал в пандиза " Евин " в иранската столица Техеран, предадоха БиБиСи и Ройтерс, представени от БНР. Видеа, оповестени в интернет, демонстрират пламъци и пушек, който се издига в региона.

От постройката се чува пукотевица. Пътищата към пандиза са блокирани, а на мястото има доста коли за спешна помощ, оповестява Ройтерс, базирайки се на очевидци на мястото на събитието.

В изказване на иранските правосъдни управляващи се показва, че пожарът е почнал след сборичкване сред пандизчии, наказани за финансови закононарушения и обири. От пожарната работа в Техеран обаче са декларирали пред иранските държавни медии, че повода за случая се проверява.

Държавните медии цитираха също неназован представител на иранските сили за сигурност, който декларирал, че обстановката в пандиза към този момент е " спокойна ".

Свидетел, представен от Ройтерс, показал, че пред постройката е имало голям брой членове на специфичните сили, а видеа, оповестени в интернет, демонстрираха по какъв начин сили за битка с безредиците са влезнали в оборудването.

Затворът " Евин " е прочут с това, че той е главното място, където биват изпращани политически пандизчии, арестувани задгранични публицисти и лица с двойно поданство.

Новините за пожара идват на фона на най-интензивните митинги в Ислямската република за последните десетилетия. В събота още веднъж имаше демонстрации в над 10 града в цялата страна.

Повод за всеобщите митинги стана гибелта предишния месец на 22-годишната Махса Амини, която умря, до момента в който беше арестувана от нравствената полиция. Според управляващите тя е умряла от към този момент действителен медицински проблем, само че околните ѝ настояват, че Амини е била бита от полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР