Голям пожар е избухнал снощи в ТЕЦ-Сливен. Запалили са се

...
Голям пожар е избухнал снощи в ТЕЦ-Сливен. Запалили са се
Коментари Харесай

Голям пожар избухна в ТЕЦ-Сливен

Голям пожар е избухнал нощес в ТЕЦ-Сливен. Запалили са се складирани наоколо бали със плява. Това съобщи за Българска телеграфна агенция представителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска.
Пожари има наоколо до разнообразни предприятия в индустриалната зона на града, като по първична информация там са се запалили боклуци.
Проблем при гасенето на огъня е мощният вятър, сподели Мандинска. Тепърва ще се обясняват аргументите за пожарите.
Екипи на Регионалната работа "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Министерство на вътрешните работи, "ВиК " и военнослужещи овладяха разпространяването на два пожара в Сливен, провокирани на 24 септември вечерта поради затруднения от мощния вятър. Това заяви регионалният шеф Чавдар Божурски. Пожарите са избухнали на територията на предприятията "Топлофикация " и "Динамо " в града. Създадена е била незабавна организация за деяние и съгласуваност сред участниците в избавителните дейности. Дейността на екипите е била затруднена от пулсиращия вятър. Въпреки това, към среднощ, разпространяването на пожарите е овладяно. Гасенето продължава.
В утринния блок на Нова телевизия от пожарната в Сливен прецизираха, че пожарът в ТЕЦ-Сливен е на повърхност 12 декара. Няма заплаха за популацията. Характерът на пожара е подобен, че би трябвало да изгори сламата, с цел да загасне пожарът. Засега няма заплаха от разпространяване на огъня, обявиха от пожарната.
От там споделиха, че няма подозрения за тенденциозен палеж, а най-вероятната причина за експлоадирането на пожара са искри от скъсани от бурния вятър електрически проводници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР