Голям пожар е избухнал миналата нощ в близост до московското

...
Голям пожар е избухнал миналата нощ в близост до московското
Коментари Харесай

Голям пожар край московското летище Домодедово след атака с дронове

Голям пожар е избухнал предходната нощ наоколо до московското летище Домодедово, а в обществените мрежи се появиха записи на пламъци и пушек. От своя страна съветското министерство на защитата разгласи, че армията е свалила близо 15 дрона – Противовъздушна отбрана е реагирала против украински дронове в Московска и Калужка области, в Севастопол, а един дрон е паднал в Черно море. За известно време през нощта беше лимитирана активността на летищата Домодедово и Внуково.

„ По независещи от летището аргументи Внуково наложи краткотрайни ограничавания за приемане и политане на самолети от 2.43 ч сутринта. С цел сигурност част от автобусите са ориентирани към други летища. В 5.15 полетните ограничавания са анулирани “, се споделя в изказване на аеропорта. От 2.59 до 5.15 е било затворено и Домодедово. Спирането на полетите е било обвързвано с интензивността на украински дронове в региона на съветската столица.

„ Тази вечер над територията на Калужка и Московска област, както и над град Севастопол, бяха осуетени опитите на киевския режим да извърши терористични офанзиви с безпилотни летателни апарати… В резултат на осуетените терористични офанзиви са избегнати жертви и опустошения “, заяви РИА Новости с позоваване на военните.

Над Москва дронове са засечени в Одинцовския регион, а свалените над небето на Малоярославски регион на Калужка област също са били с маршрут съветската столица. Близо до Севастопол два безпилотни апарата са били изумени от системите за Противовъздушна отбрана, а други 9 са били заглушени от системите за радиоелектронна битка и не са достигнали задачите си. Това е една от най-масираните офанзиви на ВСУ против цели на територията на Русия и на анексирания Крим. На полуострова е оповестена жълта степен на терористична опасност, прибавя РИА Новости.

В региона на Домодедово през нощта е горял автосервиз, а общата повърхност на открития пожар е била над 1 декар, оповестяват избавителните служби в Москва. Пожарът е бил в село Константиново. Според очевидци, които споделят и фрагменти от вилнеещия огън, преди експлоадирането на пожара са чути две детонации. Във видеоклипове от местопроизшествието се вижда гъст черен пушек и пламък, видим от огромно разстояние, съобщи OFFNEWS.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР