Голям пожар бушува в сградата на парламента в южноафриканския град

...
Голям пожар бушува в сградата на парламента в южноафриканския град
Коментари Харесай

Голям пожар бушува в южноафриканския парламент в Кейптаун

Голям пожар бушува в постройката на Народното събрание в южноафриканския град Кейптаун. Видеозапис демонстрира облак черен пушек, изпълващ небето, и големи пламъци, излизащи от покрива на постройката.

Десетки пожарникари се борят с огъня. Все още не е ясно какво е предизвикало експлоадирането на пожара, единствено часове след държавното заравяне на архиепископ Дезмънд Туту в катедралата Сейнт Джордж, покрай Народното събрание.

Покривът е разпален, а постройката на Националното заседание също е запалена, оповестиха в началото градските управляващи.

Първоначалните информации сочат, че пожарът е почнал в офис пространство и се е популяризирал към фитнес зала, сподели Жан-Пиер Смит, член на кметската комисия на Кейптаун, отговарящ за сигурността и сигурността.

Министърът на публичното строителство и инфраструктурата Патриша де Лил съобщи, че пожарът в залата на Съвета на провинциите (горната камара на парламента) е бил овладян, само че постройката на Националното заседание към момента гори:

" Това е доста печален ден за нашата народна власт, тъй като Народното събрание е домът на нашата народна власт. Парламентът също по този начин е стратегическа основна точка. Всички въпроси ще бъдат разследвани. Полицията към този момент стартира следствието, правосъдна медицина е тук. Засега не можем да ви кажем от кое място тъкмо е тръгнал огънят:, уточни Патриша де Лил.

Парламентът не заседава сега поради празниците.

Сградата в Кейптаун се състои от три елементи, като най-старата датира от 1884 година В по-новите елементи, издигнати през 20-те и 80-те години на предишния век, се обитава Националното заседание.

Миналата година пожар опустоши част от библиотеката на университета в Кейптаун, която беше дом на неповторима сбирка от африкански архиви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР