Голям мост в Балтимор, щата Мериленд, се срути малко след

...
Голям мост в Балтимор, щата Мериленд, се срути малко след
Коментари Харесай

Кораб срути моста в Балтимор

Голям мост в Балтимор, щата Мериленд, се срути малко след 1 ч през нощта локално време, като евентуално няколко души са се озовали в реката под него, заяви NBC, цитирайки локалните управляващи.

Срутването е на моста „ Франсис Скот Кий “ – голяма стоманена структура, която превежда междущатската автомагистрала 695 над река Патапско югоизточно от Балтимор.

„ Мога да потвърдя, че в 1:35 ч. след среднощ полицията на град Балтимор е била известена за отчасти сриване на моста, като евентуално служащи са попаднали във водата “, заяви детектив Ники Феной.

Кметът на Балтимор Брандън М. Скот написа, че е на път към моста. „ Служителите на незабавна помощ са на място и напъните са в ход “, споделя той.

Мостът е бил ударен от товарен транспортен съд.

Пожарникарите търсят минимум седем души, за които се допуска, че са във водата, заяви Кевин Картрайт, шеф на връзките в пожарната работа на Балтимор, за АП към 3 ч. сутринта.

Мостът е издигнат през 1977 година и и локалните го начичат Key Bridge (Кий бридж). По-късно е кръстен на създателя на американския народен химн. Мостът е с обща дължина над 1,2 благи (1,93 км).
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР