Голям метеор премина край Лапландия и превърна за кратко със

...
Голям метеор премина край Лапландия и превърна за кратко със
Коментари Харесай

Метеор премина над Лапландия и освети нощта като ден

Голям метеор мина край Лапландия и трансформира за малко със светлината си зимната нощ в тази част от света в бял ден.

Необичайното събитие е снимано от камери, които наблюдават за Северно зарево над финландската област.

На фрагментите се виждат къщи в гора, които в началото са в непрогледна мрачевина. Постепенно небето става все по-светло. Към края се вижда и самият метеор, който изгаря в атмосферата на Лапландия с ярка светлина.

По думите на основателя на Aurora Service Tours, който прави видео лъчение онлайн от региона, той бил в къщата си в Лапландия когато ненадейно чул мощен гръм и почувствал разклащане на земята. " Помислих, че е земетресение, само че в Лапландия няма трусове. Следващата ми мисъл беше, че върху къщата се е стоварило дърво. Излязох на открито, само че не беше и дърво ", споделя той. По-късно ревизира записите от видеокамерите си и схваща в действителност какво се е случило.

Метеорът е бил толкоз ослепителен, че явлението е наблюдавано и в Русия, както и в северната част на Норвегия.

Метеорите са галактически феномени, които се следят при навлизането на твърдо тяло в земната атмосфера. Когато твърдото тяло на метеора е по-голямо по мярка, прекосяването му през атмосферата може да се види даже при дневна светлина, от време на време съпроводено и от звук подобен на пукот. Такъв метеор се нарича болид. Достигналите до земната повърхнина парчета от метеори са астероиди.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР