Голям карък преследва Полихрон - арестуваха го, конфискуваха скъпите му

...
Голям карък преследва Полихрон - арестуваха го, конфискуваха скъпите му
Коментари Харесай

Поморийският Остап Бендер не трогна съда с диабета си, остава в ареста

Голям карък преследва Полихрон - арестуваха го, конфискуваха скъпите му коли, а най-после потъна и яхтата му

Международният аферист Полихрон Луков, който се показва за почетен консул на карибската страна Сейнт Кристофър и Невис, остава в ареста, реши Апелативният съд на Бургас.

53-годишият Остап Бендер от Поморие e обвиен от австрийските управляващи, че се е опитал да продаде подправени дипломатически паспорти и регистрационни номера на 9 лица. Той им взел общо 334 хил.евро, което значи, че е продавал дипломатическите документи между 35 и 40 хил.евро.

Австрийските управляващи са безапелационни, че е направил " Професионална машинация в огромни размери " и откакто бъде предаден на тамошните управляващи го грози затвор до 10 години.

Полихрон от Поморие обаче продължава да твърди, че е посланик, само че нямало по какъв начин да го потвърди, защото ГДБОП му иззели паспорта и акредитативното писмо. Сега отказвали да му дават даже копия. От пледоарията на прокуратурата не стана ясно дали въобще тези документи съществуват, а и българските управляващи не са водеща страна в следствието, което тече в Австрия и там са събрани много съществени доказателства за активността на така наречен " почетен консул на Сейнт Кристофър и Невис в Европейски Съюз ". 

Самият той твърди, че се е отказал от българския си паспорт и сега бил непознат жител - посланик. 

За да не се укрие, прокуратурата изиска Полихрон да остане в ареста, а отбраната да се прибере в дома си, тъй като бил болен - имал диабет. На първа инстанция - Окръжен съд Бургас му бе наложена непрекъсната мярка " задържане под стража ", а определението бе доказано през днешния ден и от Апелативния съд в Бургас. Съвсем скоро ще се гледа настояването за изгонване на 53-годишния помориец в Австрия.  

Междувременно през днешния ден стана ясно, че той към този момент е разбрал за потъналата си яхта на остарелия порт в Поморие. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Министерство на вътрешните работи конфискува и колите му - Ролс Ройс, Майбах, Мерцедес, които бяха с дипломатически номера. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР