Голям интерес има в малките населени места на област Враца

...
Голям интерес има в малките населени места на област Враца
Коментари Харесай

БЧК раздава хранителни пакети във Врачанско, интересът е голям

Голям интерес има в дребните обитаеми места на област Враца към пакетите с хранителни артикули, които локалните структури на Българския Червен кръст (БЧК) и доброволци раздават на уязвими жители, сподели шефът на благотворителната организация за района Гергана Михалчева.
Пакетите са от Програмата за храни и главно материално подкрепяне – интервенция „ Подкрепа “, съфинансирана от Европейския обществен фонд плюс. Те съдържат 15 типа артикули, като едночленните и двучленни фамилии получават един пакет с общо тегло 10,890 кг., а по-големите фамилии - два пакета с общо тегло 38,470. Списъците с правоимащите се изготвят от локалните дирекции на Агенция „ Социално подкрепяне “, която е ръководещия орган на Програмата.
" Раздаването на пакетите стартира на 3 април и има към този момент обитаеми места, в които са раздадени на всички, включени в листата ", описа Михалчева. По думите ѝ проблем има в по-големите градове като Враца, Козлодуй, защото не всички правоимащи научават в точния момент.
" Информация за неполучените пакети ще се изпраща на АСП и от там ще изготвят спомагателни описи с правоимащи жители ", изясни още шефът на БЧК-Враца.
До момента хранителни пакети в град Враца са получили над 400 души от общо 2600 правоимащи. Според графика през днешния ден стартира раздаването на пакетите в град Мездра, а на следващия ден – в град Оряхово, като селата в двете общини ще бъдат поетапно заредени. Поетапно ще се зареждат и останалите общини в област Враца, като последни ще бъдат заредени с пакети селата на община Враца, чака се това да стане към 25 април.
Михалчева посочи, че това е първият транш на хранителната стратегия и ще продължи до 7 юни. Същият месец ще стартира вторият транш, в който ще се раздават пакети с хигиенични материали и някои храни./БТА 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР