Голям добив от домати – мечта на всеки градинар! В

...
Голям добив от домати – мечта на всеки градинар! В
Коментари Харесай

Оптимален добив от домати

Голям рандеман от домати – фантазия на всеки градинар!

В тази публикация ще разгледаме два метода, който ще оказват помощ за увеличение на реколтата от домати с 8 пъти. Това не са нови способи, а забравена остаряла технология.

За да се усили добивът на домати, е нужна мощна коренова система. Има два метода за увеличение на кореновата система.

Първи способ: Засаждане на разсада в легнало състояние, а не отвесно, както нормално. Същността на метода е, че корените се развиват освен в основата на храста, само че и в профил на стъблото. Но тук има някои тънкости.

Първо, би трябвало да подготвите вадичка в земята, да премахнете листата в основата на стъблото. Покрийте със земя 2/3 от стъблото на 10-12 см. Растението би трябвало да се поставя прецизно от юг на север, тъй че до момента в който пораства, да се простира към слънцето.

С течение на времето растението ще се изправи и ще пораства отвесно. На заровената част на стъблото се образуват спомагателни корени. Освен това, тези корени по своя размер ще надвишават първичните съществени.

Метод втори: Той е малко по-лесен за начинаещи градинари. Не отстранявайте долните клончета на доматите, а ги използвайте за увеличение на кореновата система. Оставете долните издънки да порастват по-дълго, отстранете листата от тях, притиснете ги към земята и покрийте със пласт почва 10-12 см. С течение на времето вкопаните клони ще пуснат корени и бързо ще се развият. След месец те няма да се разграничават от главния шубрак нито по мярка, нито по количество на плодовете.

Отглеждането на домати по този способ има както своите плюсове, по този начин и минуси. Доматите заемат доста място. Ефектът е същият, в случай че засадите три обособени растения. През интервала на закопаване на стъблата, развиването на надземната част се забавя, тъй че реколтата узрява по-късно. И грижите са по-трудоемки.

 Голям рандеман от домати - елементарен метод да го постигнете

Вижте още: Шоколадов сладкиш с крем

Но въпреки всичко техниката е доста ефикасна и икономична. Ще купите по-малко разсад и ще спестите средства за пазаруване на скъпи семена.

 Голям рандеман от домати - елементарен метод да го постигнете

Подобрявайки кореновата система ще получите огромен рандеман от домати.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР