Голям ден за България. Това заяви проф. Румен Драганов от

...
Голям ден за България. Това заяви проф. Румен Драганов от
Коментари Харесай

Румен Драганов: Туристите не пътуват за дестинации, където няма сигурност

„ Голям ден за България ”. Това съобщи проф. Румен Драганов от Института за разбори и оценки на туризма в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS във връзка гласувания състав на постоянния кабинет „ Денков-Габриел ".

Той дефинира дебатите преди гласуването на кабинета като напълно обикновено политическо опълчване. „ Трябва да бъдем удовлетворени от това, което се случи. Най-важното за туризма е стабилността. Важно е този 3% недостиг да се случи, с цел да влезем в еврозоната, което е значимо за туризма ”, сподели Драганов и посочи, че са значими честността, промените и сигурността.

„ Туристите не пътуват за дестинации, където няма сигурност ”, сподели Драганов.

По думите му се чака върхова година за туризма. „ Ще достигнем 13 млн. задгранични туристи и над 24 млн. пътувания на българи в България. Новият министър влиза в постоянна организация на туризма ”, изясни той.

Той даде образец със промяната на кабинета във Англия, когато цяла нощ е светел кабинета на министъра и на основния секретар, който е уведомил новият министър по какъв начин работи ведомството. По думите му досегашният екип на Министерството на туризма е работил добре. „ Новият министър е като нов капитан, той задава посоките ”, сподели Драганов.

„ Мястото на бежанците в нито една страна не е в хотелите. Всички проблеми, които имат, не са адресирани към министерството на туризма ”, съобщи проф. Румен Драганов от Института за разбори и оценки на туризма.

По мотив фиктивните бежанци, Драганов сподели, че хотелиерите не са следствени органи – нито са Министерство на вътрешните работи, нито са граничари. Може ли един хотелиер да каже къде още е регистриран един емигрант, запита той. „ Голямата неточност е, че Агенцията по бежанците се дистанцира от този проблем заради несръчност. Проблемът се трансферира към министерство на туризма ”, сподели Драганов.

Относно платените над 93 млн. лв. платени за мъртви души по хотелите, Драганов сподели: „ това ми наподобява на скица на неработещо министерство на вътрешните работи ”.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР