Голям брой деца и ученици са карантинирани, заради положителен тест

...
Голям брой деца и ученици са карантинирани, заради положителен тест
Коментари Харесай

Голям брой деца и ученици са под карантина

 Голям брой деца и възпитаници са карантинирани, поради позитивен тест за ковид или контакт с болен. Това сочат данни на просветителното министерство към петък.

Точният им брой е 7469, осведоми Монитор.

Само ден откакто в четвъртък учениците от 6-и, 9-и и 12-и клас се върнаха в присъствено образование, в столичното 137 –о СУ “Ангел Кънчев " цяла паралелка зрелостници бе принудена да остана в домашна 10-дневна изолираност до идната неделя. Така, на процедура те ще изтърват съвсем целия двуседмичен интервал до 17-и март, в който имат опция да усвояват нови познания на място в учебно заведение. Причина за това се оказва липса на отговорност у една от ученичките в класа. Майката и бащата на зрелостничката са били със признаци на ковид, само че вероятно без изработен тест, защото тя не е била сложена под карантина. В първия присъствен ден ученичката идва на учебно заведение без да демонстрира признаци, следобяд обаче подвига температура и след назначен антигенен тест от страна на персоналния доктор се открива, че е болна. Затова, следвайки разпоредбите, шефът е заставен да изпрати целия клас още веднъж към онлайн уроците.

" Важно е да има отговорност у родителите и в случай че детето им е контактно или има признаци, да остане у дома. Сега не учителите, а децата разнасят болестта ", разяснява шефът на 137-о Владимир Миков. В противоположен случай всички ограничения в учебно заведение – маски, мерене на температура, делене на потоците от обособени входове, не биха имали смисъл. Миков даде образец с друго дете от учебното заведение, за което станало ясно в петък, че е болно от COVID-19. Неговите родители не са го пуснали в четвъртък и по този начин неговата паралелка няма да бъде карантинира и ще продължи да учи присъствено. " Всички родители би трябвало да подходят отговорно, и 1 % безотговорни е задоволителен, с цел да заразиш всички ", разяснява още Миков. Той прикани и учениците да бъдат виновни, защото след часовете те постоянно се срещат без маски в парковете и по този начин също има заплаха да се популяризира болестта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР