Голмайсторът на Манчестър СитиЕрлинг Холанд грейна на корицата на февруарския

...
Голмайсторът на Манчестър СитиЕрлинг Холанд грейна на корицата на февруарския
Коментари Харесай

Холанд разкри на какво го е научил Солскяер и от кои нападатели се е учил

Голмайсторът на Манчестър СитиЕрлинг Холанд блестна на корицата на февруарския брой на английското издание на GQ. По тази причина той даде обстойно изявление пред списанието, в което приказва по разнообразни тематики, свързани със себе си.

За стила си на игра и нападателите, от които се е учел

Опитвам се да бъда малко по-умен и по-хитър от хората, против които играя. Старатя се да съм малко по-бдителен в главата ми. Защото в случай че го направя, в случай че получа една секунда, тогава мога да изстрелвам и противникът няма да може да ме блокира, да вземем за пример. Те си мислят, че ще отида тук, а аз отивам там и въвеждам. Става въпрос за такива неща. Винаги си мисля за това. Учил съм се от Ибрахимович, Ван Перси, Варди, Агуеро, Меси, Негредо, Джеко, Балотели…

За приликата сред 13-годишния и сегашния Холанд

Все още се пробвам да върша същите неща, които правех на 13 години в родния ми град. И в този момент търча по същия метод. Вижте мои клипове като 13-годишен и ще видите тъкмо същото нещо. Честно казано, задачата ми като по-малък беше да хапвам допустимо най-вече, тъй като растях доста. Имах болки от растежа в разнообразни елементи от тялото.

За приноса на Солскяер към играта му

Мисля, че първото нещо, което Солскяер ми сподели в Молде, беше: “Нямаш никаква концепция по какъв начин да удряш топката с глава. Трябва да поработим върху това ”. Така по време на тренировките той и асистентът му центрираха към мен, с цел да изстрелвам с глава. Това правехме в продължение на две години, до момента в който бях в Молде. И това беше добре, тъй като не можех да улучвам топката, а в този момент отбелязвам голове с глава с помощта на тях.

За хеттрика си в своя дебют в Шампионската лига против Генк

Това беше луда нощ. След мача си мислех: “ОК, знаеш ли какво следва? ” Не мога да спра в този момент. В момента хората в действителност стартират да ме виждат, тъй че ще се представям добре ”. Мисля, че три дни по-късно имах нов мач. За мен беше значимо да го направя освен един път, а няколко пъти. Това беше нощта, в която нещата малко избухнаха. Когато си видях известията и почитателите в Инстаграм разбрах: “Уау, това е полуда, това е идващото равнище ”. Бях разчувствуван.

За задачите си с Манчестър Сити и националния тим

Ще направя всичко по силите си да печеля титли с Манчестър Сити и ще се опитам да бъда този, които трансформира мачовете. Целта ми е да печеля Шампионската лига, уповавам се. Норвегия е дребна нация с население от 5,5 млн или даже по-малко. Така че не сме огромна нация. Но също по този начин виждате по какъв начин дребни страни вършат фантастични неща на международните шампионати. Надяваме се да се класираме за Мондиал 2026, това е най-голямата ми цел с тима. Дано някой ден да играя елиминационни мачове с Норвегия.

За желанието да завоюва “Златната топка ”

Дали се интересувам от това да печеля “Златната топка ”? Мисля, че всеки се интересува от това. Но не считам, че е добре да мислиш за това. Ако ти и твоят тим играете сносно, ще се представяш добре и ще започнеш да печелиш титли. Така евентуално ще бъдеш измежду номинираните. Както беше Де Бройне, той стана трети. Мисля, че това беше справедливо. Но да, не трябва да мислиш за такива неща. Вижте Бензема - в този момент той е на 35 гдини и мисля, че е още по-добър. Така че след 12 години се надявам да бъда по-добър от в този момент.

За терзанието от вероятни травми

Не мисля, че би трябвало да обикаляш обезпокоен поради избрани неща. Не считам, че това е добър метод на мислене, тъй че не се тормозя, че мога да се контузя. Травмите са част от нашата работа. Вероятно още веднъж ще имам травми. Дано обаче не стане. Никога не знаеш какво ще се случи във футбола. Това е рисков спорт.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР