Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд продължава да покорява с

...
Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд продължава да покорява с
Коментари Харесай

Ерлинг Холанд влезе още веднъж в историята на Премиър лийг, взимайки двете големи награди накуп

Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд продължава да покорява с гръм и тропот британския футбол. Норвежецът стана първият състезател в историята на Премиър лийг, който в границите на един сезон печели премиите за Играч на сезона и Най-добър млад футболист.

В този исторически сезон Холанд усъвършенства серия от върхове, като стана футболистът с най-вече голове в границите на един сезон - 36. Той съумя да го направи в 35 мача, подобрявайки достиженията на Анди Коул и Алън Шиърър. Във всички шампионати той има към този момент 52 попадения с екипа на Сити. Ако на следващия ден Холанд успее да запише гол или асистенция, той ще счупи и върха на Тиери Анри за присъединяване в най-вече попадения на своя тим за един сезон. Французинът има 44.

" За мен е чест да стана първият футболист, който печели и двете награди. Благодаря на всички, които гласоподаваха за мен. Това бе необикновен първи сезон в Премиър лийг. Да подвигна купата пред нашите почитатели бе доста специфичен миг. Тези награди биха били невъзможни без моите невероятни съотборници, мениджърът и всички членове на щаба. Сега ни предстоят два финала. Искаме да приключим сезона по най-силния вероятен метод ", съобщи Холанд.

За четвърти следващ сезон футболисти на Манчестър Сити печелят премията за Играч на сезона. Кевин Де Бройне бе футболист на годината през 2020-а и 2022-ра, а Рубен Диаш - през 2021-ва.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР