Голмайсторът на Левски Жуниор Мапуку даде интервю, в което говори

...
Голмайсторът на Левски Жуниор Мапуку даде интервю, в което говори
Коментари Харесай

Мапуку: Само аз съм Черната сила, обичам танците

Голмайсторът на Левски Жуниор Мапуку даде изявление, в което приказва за обстановката на " Герена ", проектите си със " сините ", прякора Черната мощ, както и показа, че обича да танцува и да се забавлява.

" Месецът бе страховит. Работихме доста, което ни оказа помощ да спечелим мачовете си. В момента се усещаме доста добре и сме в доста добра позиция преди идващите мачове. Радвам се, че вкарах против Пирин хеттрик, само че постоянно съм казвал, че най-важното нещо е тимът да печели. Не е значимо дали Мапуку бележи, а Левски да печели, да взимаме по три точки. Това е най-важното за мен. Мисля, че в този момент сме по-добри. Работим доста интензивно и имаме нужната централизация, която да ни разреши да вървим напред. Мисля, че единствено със здрава работа ще реализираме мечтаните резултати ", сподели пред Канал 3 Жуниор Мапуку.

" След като вкарах против Пирин се почувствах в действителност добре, уповавам се обаче да въвеждам още доста попадения, с които тимът да върви напред ", разяснява нападателят.

" Аз не съм треньор, с цел да споделям кой да играе и кой не. Ако треньорът желае да играе с двама нападатели - ще го създадем. Не съм стратег, само че Буш е доста добър състезател и не е проблем за мен, в случай че той играе, а аз съм запаса. Ние сме Левски и имаме огромна конкуренция на всеки пост и всеки желае да играе, тъй че няма проблем, в случай че той играе вместо мен. Радвам се, че съм част от най-големия тим в България. В момента сме в добра форма, и се вижда, че в последните мачове вкарваме доста голове, работим голове и това дава резултат. Отборът не е формиран единствено от нападателите, които да вкарват по три гола. Ние сме тим и не е значимо дали бранител или нападател вкарва. Важни са трите точки и всички работим крепко, с цел да ги печелим ", продължи Мапуку.

" Страхотно е да играя с футболисти като Габриел Обертан и Жорди Гомес. Те са като професори на терена и във всеки миг имаш опция да се учиш от играчи като тях ", посочи конгоанецът.

" Само аз съм Черната мощ, само че не знам към момента прякорите на останалите играчи. Това име не е от скоро, аз от дълго време съм Черната мощ и в този момент всички ме знаят с това име, което ми харесва. В живота отвън футбола обичам танците и да се развличам. Започвам да работя за един мач в събота още в понеделник и когато вкарам нуждая се да изкарам всичко на открито. Понякога танцувам, от време на време пък върша салта. Просто имам доста сила ", сподели за себе си Мапуку.

" Понякога излизаме с Обертан, тъй като той приказва френски, също по този начин съм непосредствен с Нар и Бабатунде. Всички в тима сме другари. В един огромен тим всеки би трябвало да приказва с всеки, при нас е същото. Делио Роси има добра философия за играта, и е страховит стратег. Той е добър треньор и като пристигна в тима промени всичко, видя се в последните три мача ", разяснява нападателят за италианския ментор на Левски.

" Всички знаят, че Лудогорец е добър тим, освен в България, само че и в Европа. Аз не съм уплашен от тях и ще покажем кой е Левски, както го направихме в последните три мача. Няма да бъде елементарно на Лудогорец да пристигна тук и да завоюва, тъй като ние сме Левски и сме мощен тим. Както споделих доскоро, не е значимо аз да отбелязвам, желаеме когато свърши сезонът Левски да е първенец и да играе в Европа. Не мога да кажа, че в случай че не вкарам гол няма да дремя, значими са трите точки. Ако вкарам се веселя, само че не е проблем, в случай че не го направя. Не мисля дали ще вкарам 20 или 25 гола. Ако треньорът ме пусне и вкарам, благодаря на Бог ", сподели Мапуку.

" Не познавам ЦСКА, ние сме Левски и в края на сезона ще забележим къде ще приключим. Но с идването на огромни играчи като Обертан и Гомес, Роман Прохазка също е страховит, само че не мислим толкоз надалеч... Имаме тежък мач в сряда против Лудогорец и би трябвало да победим. Аз съм играч и пристигнах в Левски, с цел да печеля всичко. Със притежателя и с мениджъра ми не сме говорили за трансфер. Трябва да се трудим доста и да печелим в името на Левски. Феновете би трябвало да идват на стадиона на всеки мач, тъй като в този момент атмосферата в тима е добра, и имаме потребност от тях, с цел да печелим всеки дуел. Аз желая да кажа " благодаря " на всички, които обичат Левски, тъй като когато вляза в обществените мрежи виждам тяхната поддръжка и това ме стимулира в допълнение. Благодаря, че сте зад нас ", добави нападателят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР