Голмайстор №1 в историята на ЦСКА Петър Жеков смята, че

...
Голмайстор №1 в историята на ЦСКА Петър Жеков смята, че
Коментари Харесай

Петър Жеков: С тези играчи ЦСКА не може да стане шампион, от ЦСКА 1948 ми счупиха телефона да ме канят

Голмайстор №1 в историята на ЦСКА Петър Жеков счита, че успеха на „ алените “ с 2:1 над ЦСКА 1948 е пристигнала поради по-голямото предпочитание. В днешния брой на вестник „ Мач Телеграф “ Жеката разяснява и ексцесиите в Сектор А на „ Армията “.

„ Публиката към този момент не е като едно време, когато ние играехме. Сега са по-озлобени, не знам за какво по този начин се получава. Но виждайки две ЦСКА-та, те реагират. Различни хора, разнообразни мисли – двата клуба са разграничени и нямаше метод да не викат. Няма кой да ги спре “, стартира Жеков и мина към самата среща.

„ Ако ЦСКА беше играл в Базел както против 1948, щеше да бие и да се класира. Тук се хвърлиха и играха, а там нищо и изгубиха.

Победата с 2:1 пристигна малко инцидентно, само че е победа. Вторият гол нямаше улавяне, само че мъчно се намира този ъгъл – без шанс не можеш да я вкараш там. Нашите играчи рядко шутират по този начин, само че хубаво, че Де Нойер опитва и я вкара. Сякаш чакаха да получат гол, да ги подразнят и тогава чак заиграха. Напрежението също оказа въздействие върху ЦСКА, момчетата го знаеха. И двата тима осъзнаваха, че борбата ще е на живот и гибел. “

Петър Жеков призна, че също е имал покана да се причисли към ЦСКА 1948.

„ По малкия екран чух обидите към Стойчо Младенов, към Любо не съм. Но вижте – цялостен живот е в ЦСКА и внезапно напуща. Те и мен ме викаха, даже преди него. Ради (б.р. Здравков) ми се обажда 10 пъти, счупи ми телефона. И аз му споделих - „ Ради, не мога да дойда. Как ще дойда, като ще ме бият и ще ми счупят и колата “. Дошъл съм на „ Армията “ и съм си тук. Това е фиктивен тим за мен. Гледаха да разделят ЦСКА и хоп – 1948. А това е нашата година “, сподели с мъка Вълшебния стрелец и добави: „ Ради искаше да отида там, само че не мога. Дойдох от Берое на „ Армията “ и не мога да я напусна. Никой не ме е гонил. Стойчо и него не са го гонили. Колко пъти ставаше треньор и се връщаше... Кой го е изгонил – никой. Той се уплаши, че ще има дерби и напусна. Неговите номера нямат край “, разкритикува Жеката.

Според него триумфът над ЦСКА 1948 е по-специален.

„ Тази победа е безусловно специфична. Защото трябваше да бием тези „ адаши “, които бяха първи и остават отпред. Честно казано, те също не играят неприятно – имат положителни момчета и се показват добре. ЦСКА влезе тромаво в мача, както постоянно прави. Първото полувреме бяха гроги и второто живнаха. Трябва да влизат в мача мощно. Сега чакаха да им вкарат и обърнаха в последния миг – хвърлиха се всички с крепко бягане, битка и натиснаха. Показаха по-голямо предпочитание. ЦСКА обаче не може да стане първенец с тези играчи. Липсва класа “, приключи 77-годишният Жеков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР