Голмайстор №1 в историята на френския национален отбор по футбол

...
Голмайстор №1 в историята на френския национален отбор по футбол
Коментари Харесай

Оливие Жиру прекрати кариерата си в националния отбор на Франция

Голмайстор №1 в историята на френския народен тим по футбол Оливие Жиру удостовери, че завършва с присъединяване си за страната.

Той към този момент сподели след провалянето на полуфинала от Испания (1:2), че няма желание повече да носи националния екип.

" Моментът, от който се опасявах, настъпи. Дойде моментът, в който да кажа сбогом на тима на Франция ", написа 37-годишният Жиру в обществените мрежи.



Петлите – международни първенци от 2018 година и втори от последния Мондиал в Катар, отпаднаха в подножието на финала от бъдещия европейски отличник Испания. Във въпросната среща Жиру се появи в последните 11 минути на мястото на Осман Дембеле.

Нападателят има 57 гола за Франция в 137 мача в път, който е траял 13 години. Освен на международните шампионати през 2018 и през 2022 година, е играл и на Мондиал 2014 в Бразилия, както и на четири европейски шампионати.

Сега нападателят ще продължи кариерата си в американската Мейджър лига, откакто подписа контракт с ФК Лос Анджелис, напускайки Европа след 18 сезона на най-високо равнище. Освен в родината си Франция и Италия, където за последно носеше екипа на Милан, той е прочут с шестте си сезона в Арсенал (Лондон) от 2012-2018, последвани от три в Челси и в Милан. Общо на клубно равнище може да се похвали с 285 гола в 716 срещи. Списъкът с трофеите, които е печелил, се украсява от Шампионската лига с Челси, както и от сензационната купа на Франция с Монпелие през 2012 година.

Сега във ФК Лос Анджелис има контракт до 2025 година с алтернатива за още един сезон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР