Голмайстор №1 националния отбор Димитър Бербатов даде интервю за Sportal.rs.

...
Голмайстор №1 националния отбор Димитър Бербатов даде интервю за Sportal.rs.
Коментари Харесай

Бербатов пред Sportal.rs: Нещата в националния отбор не вървят

Голмайстор №1 националния тим Димитър Бербатов даде изявление за Sportal.rs. В него претендентът за президентския пост на БФС описа за битката си за централата и за някои емблематични моменти в кариерата си. 
 Бербатов разкри обичаните голове в кариерата си Бербатов разкри обичаните голове в кариерата си
“В момента се пробвам да стана президент на БФС и това е сложна битка, която продължава към този момент две години. Но ние ще успеем, тъй като е време за промени и за нови хора, които да изведат футбола в България на равнището, на което би трябвало да бъде. Ще подобряваме подготовката на младите играчи, футболът в България ще е по-добър, инфраструктурата също. Всичко ще се оправи. Футболът ще се трансформира в печеливш план, който ще генерира пари за българските клубове. И най-важното от всичко - децата. Млади футболисти, които ще развиваме и създадем по-добри, с цел да могат по-късно да търсят по-добро бъдеще в огромните клубове по света. Това е главната ми цел сега. Аз също съм дипломат на Манчестър Юнайтед. Пътувам по света и върша разнообразни неща в качеството си на подобен. Също по този начин съм и татко. Имам две дъщери, тъй че това е и моята работа, най-важната ”, стартира Бербатов. 

За борбата за титлата 

“Добре е, че се появи някой, който може да провокира Лудогорец в борбата за купата. Изглежда, че ЦСКА е подготвен за това. Не мога да се съглася, че българският футбол пораства, тъй като това, че един или два тима играят добре, не значи, че всичко пораства. Футболът би трябвало да става по-добър от огромните към по-малките клубове. Не всичко е добре в останалите клубове в Първа лига. Все още има доста по-малки клубове от долните шампионати, които се пробват да играят футбол без пари и инфраструктура, тъй че и те би трябвало да се имат поради. 
 Бербатов: Конгресът от 12 октомври ще бъде избран за недействителен, би трябвало да се насрочи нов Бербатов: Конгресът от 12 октомври ще бъде избран за недействителен, би трябвало да се насрочи нов
За националния отбор 

“Нула точки. Това демонстрира, че нещата не вървят. Имахме няколко положителни, в действителност положителни мача, само че след подема, както постоянно, паднахме. Защото няма проект, няма тактика. Трябва да знаете по какъв начин да развивате играчите от първите дни на кариерата им, до момента в който влязат в националния тим. В момента нещата не вървят, защото губим мачове и когато губиш и нямаш точки, нищо повече не можеш да направиш. Затова се пробвам да стана президент на Футболния съюз и ще бъда в последна сметка ”. 

За Неманя Видич 

“Поддържам връзка с Вид. Говорим доста и знам, че той се пробва да направи нещо сходно на това, което върша аз в България. Той обаче реши да не го прави в този момент и да отдръпна кандидатурата си за президент, само че съм сигурен, че ще опита още веднъж в бъдеще. Той ми е огромен другар, който ми оказа помощ доста в Ман Юнайтед. Когато имаш някой от прилежаща на твоята страна и откакто мога да приказвам сръбски, доста по-лесно се вписваш в тима. Пожелавам триумф на Види. Поддържаме връзка. Всичко, което имах, му споделих по телефона ”. 
 Бербатов за Кейн: Съчувствам му, само че той би трябвало да реши - наследството в Тотнъм или трофей Бербатов за Кейн: Съчувствам му, само че той би трябвало да реши - наследството в Тотнъм или трофей
За финала в Шампионската лига против Барселона 

“Това беше доста тежък миг за мен. Много ми е мъчно за приемане и схващане. Защото бях голмайстор на Юнайтед и на Висшата лига през онази година. Станахме първенци. Бях доста убеден. Ако бях стрелял от центъра, щях да вкарам. Мислех, че ще бъда в тима и ще играя на финала, само че сър Алекс имаше разнообразни хрумвания и когато ми сподели това, ми беше доста мъчно да го схвана и приема. В последна сметка обаче това е решение, което той взе на финала и аз нямаше какво да направя. Това беше доста от дълго време. Но да, този миг беше доста сложен. По-късно Фъргюсън осъзна, че е направил неточност и ми го сподели, когато се срещнахме ”. 

За гола със задна ножица против Ливърпул 

“Този гол беше специфичен. Беше доста мъчно да се направи. Импровизация... Имах шанс, че топката влезе във вратата. Беше против Ливърпул и чувството беше необикновено. Честно казано, в този мач избирам третия гол, защото той ни донесе успеха. Това беше най-важното за мен. Освен това имах доста повече положителни голове. Срещу Рома, когато играх за Леверкузен на празен стадион. Също и за Тотнъм против Чарлтън. Но това съм аз. Винаги съм се опитвал да скалъпвам и да направя нещо особено. Ако си малко дете и гледаш головете ми, постоянно ще се опитваш да ги повтаряш. Например асистенцията към Роналдо против Уест Хам, когато се обърнах и подадох към него, това е миг, който избирам даже повече от задната ножица против Ливърпул. Направих нещо особено. Направих сложната част и след му подадох ”. 
 Бербатов: БФС присвои част от нашите хрумвания Бербатов: БФС присвои част от нашите хрумвания
За Кристиано Роналдо 

“Играхме дружно една година. Няма какво ново да кажа за него. Работната му нравственос е невероятна. В тези дни потегли неговия път към това да стане най-хубавият футболист в историята. Винаги тренираше, в никакъв случай не съм забелязал да пропусне нито една подготовка заради травма или нещо сходно. Винаги тренираше с тима, след което оставаше да тренира свободни удари или нещо друго. Фитнес, басейн, сауна, нон-стоп... Грижеше се за тялото си. Нищо чудно, че реализира толкоз доста, защото е същински експерт. Има гений, само че работната му нравственос е даже по-силна от гения. Затова той реализира доста в живота си. Надявам се да го забележим още веднъж в Европа. Ще забележим какъв ще е идващият му ход ”. 
 Според Бербатов най-важно за Ман Юнайтед е да притегли нападател Според Бербатов най-важно за Ман Юнайтед е да притегли нападател
Трифон Иванов или Христо Стоичков 

“За страдание Трифон Иванов към този момент не е измежду нас. Той беше страховит бранител. Не единствено образован състезател, само че и футболист, който постоянно е бил доста сложен за съперниците. Всички знаем кой е Стоичков. Един от най-хубавите в българския футбол. Наистина не мога да реша. И двете митове са създали нещо за страната ни, като заслужават огромно почитание ”. 

Идол от детството 

“Ако мога да се върна обратно във времето, един от обичаните ми играчи, за които не съм приказвал доста, е Дарко Панчев. Този човек... Той вкарваше голове по всевъзможен метод. Харесваше ми метода, по който го правеше. Тогава Звезда имаше страховит тим. Но той, може би поради името му, аз също обичах името му, Как звучи - Дарко Панчев! Той ми беше любим.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР