Голият обиск в дискотека в Пловдив е бил за една

...
Голият обиск в дискотека в Пловдив е бил за една
Коментари Харесай

Ричард Алибегов за голия обиск в дискотека: Проверката е била за една марихуана

„ Голият обиск в дискотека в Пловдив е бил за една марихуана. Това е доста тревожно и се чакат митинги. “ Това сподели ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

 

Много хора питат по какъв начин могат да пуснат тъжба, сподели пред пред bTV Деян Найденов

„ 60 души държавен запас 6 часа ревизират стотици хора по извънредно притеснителен метод. Това се случва, без да имат никакво право за това нещо за една марихуана и един джойнт. Освен че сме комуникирали със притежателя на заведението, сме комуникирали с адвокатски сдружения в България и в чужбина. Те дефинираха обстановката като цялостен парадокс. Такова нещо аз не съм виждал у нас “, сподели още Алибегов.

 

 

Само за два месеца при инспекции в нощни заведения пловдивската полиция е задържала 16 души с дрога

Адвокат Александър Кашъмов изясни, че в началото една инспекция би могла да бъде оправдана със подозрения за нарушавания или закононарушения, както и обиск.

 

„ Но масирани акции от този темперамент са извънредно съмнителни, тъй като постоянно условията по закона за Министерство на вътрешните работи да има персонален обиск, инспекция на персонални движимости и инспекция на пространства, би трябвало да има някаква връзка сред тях. Т.е. би трябвало да има съответна връзка сред индивида, който е обект на обиск или на инспекция или надлежно помещението и нарушаването. В случая приказваме даже да е на разположение условието да има данни за тежко закононарушение, което се санкционира с повече от 5 години отнемане от независимост “, сподели той.

Според него всички тези условия вършат извънредно подозрително случилото се в дискотеката в Плодив.

„ Говорим за съществени права на индивида. Съдът в Страсбург е приел, че общи случаи на обиски, прекъсвания, претърсвания просто за задачите по този начин на примерно обезпечаване на място покрай митинги и така нататък не са съвместими с европейската спогодба за правата на индивида “, добави специалистът.  

Вижте целия диалог във видеото. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР