Големият въпрос в края на седмицата за награди в МЛБ

...
Големият въпрос в края на седмицата за награди в МЛБ
Коментари Харесай

MVP увенча годината на Алтуве, Стантън надделя в НЛ

Големият въпрос в края на седмицата за награди в МЛБ получи гласовит отговор. Хосе Алтуве завоюва по безапелационен метод наградата " Най-полезен състезател " (MVP) в Американската лига, с голяма преднина пред другия главен кандидат за най-ценното самостоятелно отличие в бейзбола – Аарън Джъдж.

Разликата в гласовете в интерес на втория бейзмен на Хюстън Астрос се оказа обратнопропорционална на ръстовото преимущество за аутфилдера на Ню Йорк Янкис. Високият едвам 168 см Алтуве събра 405 т. в анкетата на асоциацията на бейзболните публицисти (BBWAA), а двуметровият Джъдж остана втори с 279 т.



Венецуелецът си напомни по какъв начин през 2007 година скаутите на " астронавтите " са го изгонили от първия трайаут в родния му Маракай с аргумента, че е прекомерно невисок. " Казаха ми да не се връщам – показа Хосе. – С татко ми обаче взехме решение, че би трябвало да опитам още веднъж. Все отново няма предписание, че би трябвало да си 180 см или да си доста крепък, с цел да играеш бейзбол и да станеш добър състезател. "

През 2017 година Алтуве реализира върховия коефициент на батиране в Мейджър лийг (.346), като удари 204 шлагера с 81 RBI, в това число 24 хоумръна. Наградата му за MVP увенча най-славната година в историята на Хюстън, който с негова помощ извоюва първата си купа в Световните серии. " Честно казано, сюрпризиран съм. Не чаках да печеля – съобщи спечелилият. – Сега съм още по-решен да се развъртвам и да оказвам помощ на тима си през идващите години. "



За разлика от безапелационната разлика в АЛ, гласуването в Националната лига предложи рядко завладяваща развръзка. Също като Алтуве за първи път в кариерата си за MVP бе определен Джанкарало Стантън, само че с оскъдна преднина пред носителя на оценката от 2010 година Джоуи Вото.

Звездата на Маями Марлинс приключи първи със общ брой от 302 т., а водачът на Синсинати Редс се подреди втори с 300 т. И двамата са посочени преди всичко в 10 бюлетини, като Стантън има и 10 втори места, а Вото – 9. Точките от гласуването на BBWAA се начисляват по системата 14-9-8-7-6-5-4-3-2-1 до 10-о място.



" Толкова близо – разяснява подгласникът Вото. – Наистина съм благодарен за поддръжката. Не мога да допускам, че съм толкоз близо. Само две точки... Всъщност даже е някак готино. Защото с Джанкарло вършим нещата толкоз друго. Не се усещам извънредно отчаян, в действителност. Смятам, че и двамата имахме страховит сезон. "

Стантън е първият бейзболист в историята на Марлинс с премията " Най-полезен състезател " и общо третият представител на Маями в професионалния спорт на Съединени американски щати, определен за MVP в някоя от четирите водещи лиги, след Дан Марино с Долфинс (НФЛ, 1984) и Леброн Джеймс с Хийт (НБА, 2012, 2013). " Това несъмнено е добра компания – призна Джанкарло. – Много съм признателен. Ще се насладя и ще продължа да работя, с цел да ставам още по-добър. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР