Големият въпрос ще работи или няма да работи ТЕЦ Марица

...
Големият въпрос ще работи или няма да работи ТЕЦ Марица
Коментари Харесай

Включват Маришкия басейн с преход през газ в Плана за възстановяване

Големият въпрос ще работи или няма да работи " Топлоелектрическа централа Марица изток 2 " продължава да стои. Служебното държавно управление работи интензивно за намиране на решение , увери на брифинг служебният министър на енергетиката Андрей Живков. " Надявам се в близо време да излезем с дефинитивно решение, тъй че там да няма огромен обществен стрес. "

На този стадий обаче се мисли предприятията от маришкия басейн да бъдат включени в Плана за възобновяване и развиване посредством равномерен преход през газ. Решението е за целия басейн, освен за държавните мина и Топлоелектрическа централа. Все още се приказва с някаква конвенционалност, защото Планът не е утвърден и това следва. Има хрумвания и за финансиране на този преход от евросредства, само че и да се подсигурява най-малко 1.5 гигавата мощ.

За страдание България е последната страна от Европейски Съюз, която стартира този преход към щадяща природата енергетиката.

Министърът се регистрира пред медиите и за откритото при газовата връзка с Гърция, която е посетил на място. Работи се, само че установихме и притеснителни неща . Има възможност за закъснение на доставките на съставни елементи.
 По-скъп природен газ през август предвижда
По-скъп природен газ през август предвижда " Булгаргаз "

48,42 лева./MWh е прогнозната цена на синьото гориво

За " Балкански поток " - министърът е впечатлен от финансовия модел: цялата структура на плана не е финансово издържана. Освен че страната ни се е отказала от едни сигурни приходи от 1 милиарда и 300 хиляди от предходния контракт, сме поели ангажимент да вложим средства в нов газопровод. Освен това правене на финансовата рамка не е взето под внимание ограничението на фосилите горива и тяхното ограничение в бъдещето.

Още и други зелени начинания - транспарантни процедури за електрическа енергия от ВЕИ и балансиране на системата най-малко на дневна база.

Искаме проект за излекуване от всяко едно сдружение в енергетиката и той би трябвало да бъде направен бързо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР