Големият сблъсък на 18-ия кръг на efbet Лига противопоставя и

...
Големият сблъсък на 18-ия кръг на efbet Лига противопоставя и
Коментари Харесай

Локо се готви да даде отпор на Лудогорец

Големият конфликт на 18-ия кръг на efbet Лига опълчва и на " Лаута " в 15:00 часа. Това е дуел сред третия и първия във краткотрайното класиране и сигурно неговият излаз ще има огромно значение за развиване на борбата за купата до края на сезона.

В един миг от акцията Локомотив изглеждаше като действителен кандидат даже за купата. На този стадий обаче обстановката е малко по-различна, а и сигналите от Пловдив са други. " Смърфовете " изостават на цели 8 точки от днешния си противник и по-скоро ще се борят да задържат мястото си в топ 3, в сравнение с да нападат златните медали. Евентуален триумф през днешния ден обаче може и да промени обстановката. Той би вдъхнал ново самочувствие на играчите на и на " Лаута " може още веднъж да си повярват, че имат късмет да смъкват " Орлите " от трона.

Лудогорец обаче идва под тепетата единствено и само с мисълта за победа. Играчите на разрушиха с 6:0 при подновяването на сезона предходната седмица и несъмнено са под пара. Те са окуражени да продължат с положителните игри и през днешния ден и да запишат нов триумф над Локо, с който да създадат следващата дребна стъпка към десетата си купа.

Статистиката демонстрира, че Лудогорец е сериозен любимец преди днешния дуел. В досегашниту 26 мача сред тези тимове в елита " Орлите " имат 16 победи, 5 равенства и 5 загуби. През есента " зелените " завоюваха срещата с пловдивчани на " Хювефарма Арена " с 3:1.

Добрата вест за домакините е, че в отбора нямат никакви проблеми с контузени и осъдени играчи. Така Тунчев ще може да пусне най-благоприятен състав. Очаква се той да заложи на Луков на вратата и пред него Малембана, Масоеро и Алмейда в защита. Карагерен и Цветанов ще работят на крилата, а Умарбаев и Витанов ще са двойката опорни халфове. Салинас ще извършва ролята на плеймейкър, а в офанзива ще се разчита на Илиев и Минчев.

В Лудогорец отвън сметките са трайно контузените Ману и Марин. Дамбраускас надали ще прави огромни промени в състава си и най-вероятно ще пусне в игра под рамката и карето в отбрана Икоко, Са, Вердон и Недялков. Двамата отбранителни халфове ще бъдат Дяков и Баджи, а Текпетей и Десподов ще работят на двете крила. Кешерю ще води офанзивата, а зад тила му ще го поддържа.

efbet Лига, 18 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни сформира:

ЛОКО: Луков, Малембана, Масоеро, Алмейда, Карагерен, Цветанов, Умарбаев, Витанов, Салинас, Минчев, Илиев

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Икоко, Са, Вердон, Недялков, Баджи, Дяков, Текпетей, Каули, Десподов, Кешерю

Стадион: " Локомотив ", Пловдив
Съдия: Волен Чинков
Начало: 15:00 часа

efbet Лига 18 кръг, събота 20 февруари  Локомотив (Пловдив) 15:00предстои  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР