Големият ремонт на магистрала Тракия продължава, но изпълнителите се връщат

...
Коментари Харесай

Ремонтираната част от "Тракия" пак затваря за ремонт

Големият ремонт на автомагистрала " Тракия " продължава, само че изпълнителите се връщат към сектор, които към този момент беше ремонтиран.

В петък Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) разгласи, че на 19 април, понеделник, секторът сред 163-ти и 157-ми км в посока София ще е затворен и придвижването ще е еднопосочно в платното за Бургас. Причината е ремонт на жп надлеза при 159-ти км над линията Пловдив - Бургас. Затварянето ще е до 15 юни.

Въпросният надлез се намира на същия 12-километров сектор, който бе ремонтиран през декември 2020 година Отсечката беше на общо 52 км от " Тракия ", позната разговорно като " вълнистата " автомагистрала. Засега не се знае какъв брой тъкмо ще коства той, само че едвам 16 км от него планирано са 70 млн. лева, което значи, че е допустимо общата стойност да е към 200 млн. лева

" Ремонт на жп надлеза, който е с дължина 164 м, не е юридически. Предвидено е той да бъде осъществен през 2021 година при започване на новия строителен сезон при трайно възстановяване на метеорологичните условия, в сходство с условията за ремонт на уреди ", изясняват в този момент от организацията. Така въпросните 6 км, които бяха ремонтирани и отворени за придвижване през зимния сезон, ще бъдат затворени през април 2021 година до лятото.
Един ремонт, една фантазия
В началото на февруари страната затвори цяла права от автомагистралата, с цел да се ремонтират идващите 16.5 км - от п.в. " Плодовитово " до п.в. " Чирпан ", допустимо най-бързо и мобилизирано, като трябваше до 31 март да бъдат приключени.

На 27 март министър председателят в оставка Бойко Борисов и зам.-министърът на районното развиване в оставка Николай Нанков направиха " ревизия " на ремонта и обявиха, че до няколко дни 6-те километра ще бъдат подготвени, а останалите 10 км ще са подготвени през " втората половина на април ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР