Големият проблем на тези две години е, че не видяхме

...
Големият проблем на тези две години е, че не видяхме
Коментари Харесай

Д-р Хасърджиев: Здравната система не беше адаптирана към новата реалност

Големият проблем на тези две години е, че не видяхме стъпки, тъй че да се приспособява здравната система към новите действителности. Това мнение изрази доктор Станимир Хасърджиев, общоприет шеф на Националната пациентска организация.

„ Опитваме се с овехтяла организация на опазването на здравето и посредством нови проекти да оправим нещата. Истината е, че опазването на здравето се нуждае от коренна, дълбока промяна, която да стартира тук, в този момент и незабавно “, съобщи той в изявление за БНР.
Д-р Хасърджиев: Зелените коридори не доближават до дребните обитаеми места
„ Ще бъде добър резултат, в случай че през идващите месеци служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров не не помни, че пос...
Прочети повече
„ Кризата я овладяваме с нови заповеди, които се спускат и основават усещане за безпорядък, че никой в страната не знае какво се прави “, посочи доктор Хасърджиев.

Той удостовери, че тенденцията сега е да се поставят най-вече бустерни дози. Известно увеличение на броя имунизирани се е следило след въвеждането на зеления документ, само че то не е било задоволително.

„ Много неща в здравната ни система изплуваха по време на тази голяма здравна, икономическа и социална рецесия. Агресията се обостря “, сподели той по отношение на случая с спора сред доктор от Русенско и Венцислав Ангелов – Чикагото, поради сложена ваксина.

„ Осъждаме експанзията - менталната и вербална експанзия, която някои оказват “, акцентира Хасърджиев.
Д-р Станимир Хасърджиев: Здравеопазването в предизборните платформи е писано преди 4 години
„ Виждаме ново отношение към опазването на здравето и ново внимание в здравните предизборни стратегии, само че дали то ще бъде канализирано в...
Прочети повече
Относно работната група към премиера, в която да се разискват противоепидемичните ограничения, която включва и критици на тези ограничения, Хасърджиев съобщи, че в нея би трябвало да има освен медицински специалисти, а и представители на цивилен организации, тъй като колкото и да са ни положителни медицинските експерти, те трудно ще създадат публични акции.

„ Продължаваме да не разбираме за какво хората не се имунизират. Продължаваме да не желаеме да ги чуем тези, които не се имунизират. Трябва да се разбере къде се корени казуса. Ако не го създадем всеки опит да повишим имунизацията ще катастрофира челно “, разяснява доктор Станимир Хасърджиев.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР