Големият проблем на България е, че няма хора. Това е

...
Големият проблем на България е, че няма хора. Това е
Коментари Харесай

Филип Харманджиев: Големият проблем на България е, че няма хора

Големият проблем на България е, че няма хора. Това е спирачка за развиване на бизнеси, за развиване на обучение и опазване на здравето. Ние ставаме една пустинна територия и шансът да се спре наклонността на овакантяване на страната минава през увеличение на приходите и през конвергенцията с другите страни в Европейски Съюз.

 

Това сподели пред БНР Филип Харманджиев, предприемач, занимаващ се със земеделие.

 

Неговото мнение за българското земеделие е, че " то е напразно ръководено и единствено със замеряне с пари ":

 

" Фонд " Земеделие " и Министерството на земеделието отчетат дали една стратегия е сполучлива с това дали са изхарчени парите по нея, а не дали е постигнала задачите. В нито един миг няма превръщане обратно и инспекция дали избрана политика е дала резултат, или - не ".

 

Според него това по кое време ще се пуснат избрани дотации и " прословутата украинска помощ " не е политика, а " задръстване на уста с пачки ":

 

" Виждах се тези дни с министъра на земеделието (Кирил Вътев - б.р.) и му споделих, че той не е министър на земеделието, а на продоволствието, че не е министър на дотациите и на земеделците, а би трябвало да обезпечи прехраната на страната ".

 

Бизнесменът разяснява, че в случай че България затвори границите си за импорт, ще има свинско доникъде на април, ще има мляко и говеждо месо до март и " ще се замеряме със зърно ", тъй като в ръководството на българското земеделие няма цели.

 

Според Харманджиев страната буксува, тъй като " доста добре се нагаждаме и постоянно съумяваме да изобретим скица там, където не би трябвало да има скица ". 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР