Големият приток на туристи от Балканите и Източна Европа през

...
Големият приток на туристи от Балканите и Източна Европа през
Коментари Харесай

Туристите в Гърция харчат все по-малко

Големият приток на туристи от Балканите и Източна Европа през последните 15 години и неналичието на интегриран стратегически проект за привличане на гости с по-високи приходи докара до 30% спад в разноските на глава на туристите в Гърция през последните няколко години. Според данните, събрани от Института на гръцката конфедерация по туризъм (INSETE). Този спад се дължи частично на намаляването на междинния престой с най-малко един ден, оповестява списваният в южната ни съседка в. " Български вести ".

Миналата година междинните разноски на клиент възлизат на 519,6 евро. В съпоставяне с 2005 година, когато междинните разноски са били 745,7 евро на пътешестване, разноските са намалели с 226,1 евро или с 30,3%.

Почти две трети от това понижение (63,2% или 143 евро) се дължи на съкращаването на междинния престой и 29%, или 65,5 евро, на смяната в произхода на туристите, (т.е. Сега Гърция има повече гости от страни с по-ниски доходи).

Като се има поради, че цените в Гърция са се вдигнали безбожно от 2005 година, заради къде инфлация, къде алчонст, действителното понижаване на разноските на туристите е още по-голямо.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР