Големият пожар в Лондон: Първият човек, който вдигна тревога за пламъците, е идентифициран 357 години по-късно

...
Самоличността на човека, който за пръв път е станал свидетел
Коментари Харесай

Самоличността на човека, който за пръв път е станал свидетел на пламъците, вече е установена след ново изследване - името му е Томас Дагър.

< p>Г-н Кинджал беше пекар в пекарната на г-н Фаринър. Писмо от депутата сър Едуард Харли е най-подробният разказ за други хора в сградата по това време, разкриващ, че г-н Кама е „открил“ Големия пожар. слуга или калфа - беше събуден след 1 часа сутринта "с дима".

Заключението беше, че това е г-н Кинджал.

Той, заедно с г-н Фаринър и дъщеря му, избягаха през горния прозорец, въпреки че източниците оспорват дали прислужница е загинала вътре или изобщо е присъствала.

„Безчувствен“ наркоман, хвърлен в затвора, след като удуши приятел за нищо"

Кейт Лавман стои зад изследването, което идентифицира мистър Кама за първи път.

Прочетете повече:
Директорът на Британския музей подава оставка след "кражба" на артефакти
Природонаучният музей е обявен за най-посещаваната атракция на закрито в Обединеното кралство

Професорът от университета в Лестър е използвал писма, брошури и правни и гилдийни записи като част от своето изследване, заявявайки, че ролята на г-н Кинджал „е останала неразпозната“ по време на това позорна нощ.

Г-жа Лавман каза: „Въпреки че повечето от доказателствата за Farriners са добре известни на историците, ролята на Томас Дагър е останала неразпозната.

„За разлика от Farriners, неговото име не се свързваше с пожара по това време.

„Скоро след бедствието той се слива отново с обичайните записи на реставрационния живот, като има деца и създава своя собствена пекарна. Неговата история е за пожара, но също и за това как лондончани се възстановиха."

Изображение: Снимка: Музей на Лондон

Как се разпространи пожарът

Адът бързо погълна града, разпространявайки се от една дървена къща в друга и опустошени складове, съдържащи запалими стоки, като масло и лой.

Поради пожар от 1633 г., който унищожи водно колело на Лондонския мост, водата не можеше да се изпомпва през града, толкова елементарно използвани са кофи, за да се опитат да потушат пламъците.

За да се спре Големият пожар, е създадена противопожарна преграда с помощта на барут, за да се взривят къщи по пътя на пламъка.

Изображение: Снимка: Музей на Лондон Изображение: Снимка: Музей на Лондон

Общо 13 200 къщи бяха унищожени в ада, заедно с множество енорийски църкви, а други обекти около Лондон бяха повредени като The Guildhall и The Royal Exchange.

Само шестима души са официално записани, че са загубили живота си, но Големият пожар означава, че почти 85% от населението на Лондон е бездомно. Освен това се смята, че броят на смъртните случаи е много по-висок.

Това струва £ 10 милиона, за да възстанови столицата с помощта на камък и тухли, когато годишният му доход е бил само £12 000 годишно. И отне 30 години, за да завърши работата.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР