Големият ни проект е за енергийната ефективност, вече имаме 28

...
Големият ни проект е за енергийната ефективност, вече имаме 28
Коментари Харесай

28 блока са санирани в Хасково, очаква се да станат 105 до края на годината

Големият ни план е за енергийната успеваемост, към този момент имаме 28 блока, които са санирани. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ кметът на Община Хасково Добри Беливанов. „ До края на годината чакаме към 105 блока да бъдат предадени на нашите съграждани. Стават красиви, функционални. Предполагам, че ще се отрази и върху отоплението. Следващата година чакаме, че държавното управление и Народното събрание ще провиснал още средства, с което покриваме някъде към 90% от панелните блокове. Работим и по асфалтирането на улиците “, съобщи Беливанов.
По думите му идната година следва благоустрояването на града. „ В момента, откакто санираме блоковете, започваме и облагородяване на междублоковите пространства, създаване на детски кътове. Освен това и военният министър Красимир Каракачанов беше върнал един огромен имот от към 57 декара. Имаме концепцията да изградим един огромен, прекрасен градски парк. Там е също и паметникът на 10-и Родопски полк. Той е на към 500 м от центъра и ще бъде вторият зелен център на града ни “, уточни той. Кметът на Хасково посочи, че идната година евентуално ще потърсят опция да модернизират уличното осветяване освен в града, а и в цялата община.
„ Имаме създаден план с Р Гърция, само че за момента към момента не е получен. Може би ще търсим други благоприятни условия “, сподели още Добри Беливанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР