Големият Майкъл Джордан реши отново да отвори сърцето си по

...
Големият Майкъл Джордан реши отново да отвори сърцето си по
Коментари Харесай

Майкъл Джордан направи нещо голямо

Големият Майкъл Джордан реши още веднъж да отвори сърцето си по случай своя 60-годишен рожден ден. Шесткратният първенец в НБА подари 10 милиона $ на фондацията Make-A-Wish America.

Това е най-голямото подаяние, правено в миналото в историята на фондацията. Джордан, който в петък ще навърши 60 години, се надява, че и други хора ще последват неговия образец.

" Майкъл употребява рождения си ден като опция да влезе в историята на Make-A-Wish, което приказва за качеството на неговия темперамент и за отдадеността да направи живота на децата с сериозни болести по-добър ", споделя Лесли Мотър, който е президент и основен изпълнителен шеф на фондацията.

To mark his upcoming 60th birthday, Michael Jordan has bestowed a $10 million gift on the Make-A-Wish foundation. The organization said Wednesday it was the largest donation from an individual in its 43-year history
— The Jordan Rules (@Rules23Jordan)
Това не е първият път, в който притежателят на Шарлът Хорнетс подпомага организацията. Преди това той подарява средства през 1989 година, а от 2008 година е разгласен за дипломат.

Make-A-Wish America е учредена през 1980 година във Финикс и има за цел да подкрепя деца на възраст от 2.5 до 18 години, които страдат от сериозни болести.

През годините считаният за най-великия баскетболист за всички времена подкрепя финансово разнообразни организации и обществени дела. Към този миг положението на Въздушния се равнява на 1.7 милиарда $. Той е главен представител на най-известните марки, измежду които Nike, Coca-Cola и McDonald’s
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР