Големият Кеворк Кеворкян не пропусна да коментира прословутото интервю на

...
Големият Кеворк Кеворкян не пропусна да коментира прословутото интервю на
Коментари Харесай

Тежки критики към Слави Трифонов след интервюто му с Бойко!

Големият Кеворк Кеворкян не пропусна да разяснява прословутото изявление на Слави Трифонов с Борисов. За разлика от многото, които грубо нападнаха Дългия с обиди и дебелашки реплики, арменецът не изневери на етиката и възпитанието си. Ето какво написа той по тематиката:

„ КАК ДА ГОВОРИШ С ПАДИШАХ … От писмо на сценарист на Слави научихме, че в шоуто са наясно с всички секрети на малкия екран. Тъй че размишленията по-долу са предопределени за ония, на които им е забавен и различен взор към прословутото изявление с Падишаха, след което Слави отнесе много пердах. Подканиха ме да го направя и някои ваши мнения, написа разкрития.ком.
Най-напред, преди да направи сходно изявление, човек би трябвало да си зададе въпроса, защо му е нужно то – на него, само че още повече на публиката. После да си показа, по какъв начин наподобява в очите на Падишаха, в положение ли е да го респектира, да го обели до сърцевината му. Какво ли има там, ще ни допусне ли въобще в нея?

Ще наподобява някак необичайно, в случай че си навлечен с фланелка „ Системата ни убива “ – а пък добродушно разговаряш със същата тази Система. Но в случай че въпреки всичко успееш да изясниш, по какъв начин тъкмо смазва тя – по какъв начин, по какъв начин, по какъв начин – даже единствено това е премного. Стига да не те отнесе многотията от тематики, което ще е от изгода само за Системата – скок-подскок по всички страни и хайде, времето изтече.

Ако свалиш фланелката, не се опитвай още веднъж да се скриеш – този път зад въпросите на феновете, да ги използваш като някаква ограда, иззад която да надничаш. Не ти е нужна патерицата на зрителските въпроси – не тъй като те не съдържат истината – а тъй като можеш да попаднеш в клопката на субективния асортимент.
Все ще те укоряват, че не си задал най-острите въпроси – и все ще те питат кой ги сортира в действителност. Острието би трябвало да е в устата ти, в твоите въпроси. Трябва да е ясно, че съвсем никой не може да се премери с Падишаха при равни условия – той идва и ти завладява изявлението, това е неговият номер. Агресивен е – и би трябвало да нарушиш положителния звук, с цел да го укротиш, само че тогава той ще се направи на жертва /на медиите/ и отново ще завоюва, най-малко в очите на лековерните фенове.

Не можеш да го хванеш за вратовръзката и да го изведеш от студиото – доста е тежък.
А в случай че се примириш и се придържаш към нормалното каканижене, това на бърза ръка ще те трансформира във провинен в очите на публиката.

С него човек не може да се отпусне нито за момент, а и тамянът, който кади към себе си е толкоз пушлив, че елементарно може да замае главата ти.

Още с първите си думи примерно: „ С кого беседвам – с политик или с публицист? “ – цели да те принуди да си свалиш гащите. Ясно е, че по този начин желае да получи преимущество още при започване на диалога. Отрязваш го незабавно, примерно по този начин: „ Слушайте въпросите ми и те ще ви подскажат с кого си имате работа “.
И продължаваш да навиваш бурмата: „ Всъщност разговаряте с Народа – подготвен ли сте за това, желаете ли го? Кажете му тогава напряко, какво съставлява България през днешния ден? “

Наивно е да се подпитва Падишаха за други хора – и то в тяхно неявяване. Това е доста комфортно за него – по този начин ще има опция да прикрива личното си неявяване от диалога.

Споменавай само и единствено него, събери всичко в него, връщай го към него самия, не му давай да изпълзи настрана от себе си.

Щом към този момент е пристигнал в студиото, спасението е да се приказва единствено за него, за всичко – през него.
Ако се подведеш да говорите за ланшния сняг, напряко ще му дадеш опция да се скрие от публиката – и той ще остане доста удовлетворен, даже може да те похвали. Публиката обаче ще е на напълно друго мнение.

Вкараш ли госта си в клопката на човешкия диалог, имаш доста по-голям късмет да оставиш едно ясно удостоверение, кой в действителност ръководи страната, какви са опциите му, какви са заблудите му.

Питай го примерно виждал ли е небогати хора, само че унизително бедни; харесва ли му цифрата 1 милион 650 хиляди – дали незабавно ще се сети, че това са хората, които живеят под границата на бедността? Влизат ли те в сметките му, с изключение на когато се прави на Дядо Коледа?
Ако искаш да си проницателен, извади две чинии – едната с филия мехлем, другата – с филия с мед.
Накарай го да се вгледа в двете филии – и да каже какъв брой дълъг е пътят от едната до другата.
Продължавай да го „ обелваш “: има ли възприятие за виновност към бедните хора; какво мисли за Своге примерно; починалите 20 души в чия сметка ги слага; на кой Господ се моли – и той има ли нещо общо с този на всички останали.

Можеш да построиш цялото изявление и единствено върху въпроса „ От какво не сте удовлетворен? “ Така ще научиш какви са недоволствата на Падишаха от самия себе си, в положение ли е той да проумее и даже да се слее с недоволствата на елементарните хора, на какво разстояние е от тях – на една ръка, с цел да ги употребява спокойно/небрежно – или по-далеч, само че какъв брой по-далеч?

Каква част от брутното му персонално тегло е заложена – къде, пред кого. По-добре да го питаш за това, в сравнение с за брутния вътрешен артикул и външния ни дълг… – това пък е изцяло ненужно, тъй като започнаха дъждовете и хорицата под паника придвижват скромното си обзавеждане на горните етажи на мизерните си домове, с цел да се спасят от следващото наводняване.

И 100 милиарда да стане външният ни дълг, това отново няма да спре Черната Река. Колкото повече човъркаме, толкоз по-ясно става, че рисковете са доста по-големи, в сравнение с изгодите от изявление с Падишах. Особено в случай че не знаеш кеворкизма „ Не се прави на заплеснат със мощния, а го иронизирай “. Пък и към този момент не е допустимо да се приказва обикновено с нашите политици.
Те постоянно ще вземат връх – като не ви чуват, не ви дават отговор, намерено демонстрират, че ви презират и прочие Дори най-мижавите всред тях се държат разхайтено – и все пак, медиите се усукват към тях. Сериозния диалог от дълго време е изпуснат.

Когато месиш диалог с Падишах, няма смисъл да потъваш единствено в това, което се случва през днешния ден – по този начин постоянно могат да те изпързалят. Истината за един политик се крие в оценката му за миналото Време. Как запомня и схваща той личното си минало – това е значимото. И друго: по какъв начин си показва Края си един политик?

Много е евентуално тъкмо този посетител да каже, че не си показва никакъв край. Това ще бъде превъзходен отговор. И най-после – вижте какъв брой крепко стои отговорът на един Падишах, когато към момента беше единствено ББ, на въпроса ми – „ Какво е пъкълът съгласно теб? “ Зададен е през 2002 година. Този отговор постоянно ще разпалва въображението ни.
Тогава той сподели: „ Не съм бил още там. Ако в миналото отида, ще ти се обадя оттова. Може да е скъпо, само че ще ти звънна накъде да хванеш. Към парадайса или към пъкъла. Може пък да е хубаво. Представи си, че тук е пъкълът! “ Може дълго да се размишлява над тези думи.

Дали през днешния ден има някаква смяна, дали към този момент е по-хубаво тук – съгласно него? “, написа Кеворк Кеворкян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР