Големият горски пожар в Сарагоса бързо се разраства и това

...
Големият горски пожар в Сарагоса бързо се разраства и това
Коментари Харесай

Евакуираха 1500 души в Сарагоса заради пожар, огнен ад и във Франция

Големият горски пожар в Сарагоса бързо се разраства и това наложи евакуацията на осем селища и 1500 души. Ситуацията в град Аньон де Монкайо е сериозна. Приоритетът на 300-те пожарникари е да защитят обитаемоте места и живота на хората.
Прочетете още
Огнен апокалипсис вилнее и във Франция в разгара на четвъртата гореща вълна, сполетяла страната от началото на годината. Без капка вода във водопроводите са жителите на над 100 общини, а междусъседските спорове поради обири от резервоарите зачестяват, пишат френски издания.

“Години наред приказваме за войни за вода, само че в бъдеще време и по-скоро на доктрина. Поне във Франция. Но времената се менят”, написа в туитър икономистът Максим Комб. “Войната за вода е обявена”, причисли се към него журналистът Майкъл Корея, който от години написа за измененията в климата.

Двамата мъже имат поради едно и също събитие - кражбата на 400 куб. м вода в Ардеш. Събитие, което съвсем съответства по време с един от пожарите чудовища, които опустошават винарския регион към Бордо и поради който френското държавно управление прикани на помощ огнеборци от цяла Европа. В региона на апокалипсиса, както го дефинираха самите пожарникари, се наложи евакуирането на повече от 10 000 души, a досега до корен са изгорели горски масиви с размера на град като Ница

Френските пожарникари към този момент са изтощени от борбите с огромните пожари от повече от месец насам и помощта на техни сътрудници от Румъния, Полша, Италия, Гърция, Австрия, Германия е извънредно скъпа. От началото на годината в страната са изгорели 56 000 хектара гори, което е 3 пъти над междинната стойност през последните 10 години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР