Големият финал на стадион Лусиал бе перфектният завършек за Меси

...
Коментари Харесай

7Sport предвиди триумфа на Аржентина срещу Франция


Големият край на стадион „ Лусиал ” бе съвършеният свършек за Меси в последния му мач на Световно състезание

Световната купа се завърна в Аржентина след 36 години. Предвождани от гениалния футболист, „ гаучосите ” победиха Франция на финала на Мондиал 2022 след спираща дъха драма на огромния край на стадион „ Лусаил ”. Редовното време на срещата не излъчи победител – тъждество 2:2, а в продълженията двата отбора си размениха по един гол. Така се стигна до дузпи, при които Лионел Меси и компания завоюваха с 4:2. Това бе съвършеният свършек за Меси в последния му мач на Световно състезание – 35-годишният аржентинец взе жадуваната международна купа, а екипът на 7sport планува триумфа на „ гаучосите ”.

В огромна част от мача на финала отборът на Аржентина доминираше. Селекцията на Лионел Скалони водеше с два гола задатък съвсем до самия завършек на срещата, само че не съумя да си извоюва международната купа. Прогнозата на за финала обаче бе безупречна. Сайтът планува, че купата ще се завърне в Южна Америка и Лео Меси ще победи, само че даже и позна, че това няма да стане в постоянното време. Въпреки че Аржентина бе доста близо да победи в постоянните 90 минути, Франция сподели темперамент в края, а Килиан Мбапе показва голямата си класа.

На стадион „ Лусаил ” всичко се развиваше съвършено за Аржентина до 80-ата минута. През първото полувреме „ гаучосите ” вкараха два гола посредством Меси и Ди Мария, а също по този начин сътвориха още рискови положения. Аржентина доминираше и през второто полувреме до промяната на Анхел ди Мария, който направи неповторим мач, вкарвайки гол и изработвайки дузпа, осъществена от Меси. Той бе сменен от Лионел Скалони в 64-ата минута, като в игра се появи Акуня. И този ход на селекционера можеше да коства купата на Аржентина. Всяка една офанзива минаваше през Ди Мария до 64-ата минута, а по-късно играта на аржентинците не се получаваше. В 80-ата минута Килиан Мбапе понижи на 2:1 от дузпа, а секунди по-късно с превъзходен шут от воле вкара за 2:2 и разплака хиляди аржентинци по трибуните.

Така се стигна до продължения във финала на Мондиал 2022 и Аржентина още веднъж се виждаше победител с гол на Лео Меси в 108-ата минута. Отново Мбапе и отново от дузпа в 118-ата минута докара нещата до 11-метрови наказателни удари, които да дефинират първенеца. При дузпите Аржентина завоюва с 4:3, като Меси, Дибала, Паредес и Монтиел се разписаха, а Коман и Чуемани пропуснаха за „ петлите ”. От бялата точка за френския отбор вкараха и Коло Муани, който пропусна страховит късмет в края на второто продължение, с цел да отнесе Световната купа за втори следващ път във Франция.

наличие от 7sport.net
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР