Големият фаворит в тазгодишното издание на Световното първенство по снукър

...
Големият фаворит в тазгодишното издание на Световното първенство по снукър
Коментари Харесай

Велик максимален брейк от 147 не стигна на Робъртсън да отстрани Лисовски в снукър драма ВИДЕО

Големият любимец в тазгодишното издание на Световното състезание по снукър - Нийл Робъртсън, изригна с оптималния брейк от 147 в джентълменския спорт.



Австралиецът обаче отпадна на осминафиналите сензационно от Джак Лисовски. Англичанинът се държа равностойно против Светкавицата и след втората сесия водеше с 9:7 фрейма. После доближи до преднина от 10:7. Тогава Робъртсън се върна в мача с кражба на партия, а след това реализира най-трудното в снукъра - комбинира всички червени топки с черна, а след това разчисти цветните майсторски, с цел да накара публиката в шефийлдския спектакъл Крусибъл да избухне в аплодисменти, които не стопираха дълго време, с цел да отдадат чест на вдигналия високо щеката си и куфеещ русокоско.

Освен славата - той ще си обезпечи и 40 000 паунда за блестящата серия + 7500 паунда от 15-те хиляди за най-висока точкова серия в конкуренцията. Причината е, че в квалификациите Греъм Дот също направи най-много и му се поставят половината от бонуса за най-голяма поредност досега.

После окриленият Нийл разумно стигна до задатък от 12:11 фрейма и беше единствено на партия от крайната победа. Джак Лисовски обаче не мислеше по този начин. Той първо се събра и направи сложен брейк от над 80 точки, с цел да изравни резултата, а в решаващата част не се разочарова от няколко късметлийски двойницелувки и флука на съперника, възползва се от неточност на противника си по дълга алена и след това победи. Фреймболът на британеца бе с диагонална топка напрегнат през съвсем цялото сукно към зеления джоб, тъй че да се озове с зоната на снукърите.

Това е най-големият триумф в кариерата на Лисовски. Той досега все отпадаше рано на международните шампионати, а също така е известен с обстоятелството, че се е класирал на 6 ранкинг финала, само че постоянно ги губеше. Сега той има страховит късмет да потвърди, че е измежду топ играчите и психическата му нестабилност е минало.

По същото време на прилежащата маса Джъд Тръмп реализира изненадващо сложна победа над Антъни Макгил. Асото в колодата водеше с много, само че в третата сесия Антъни навакса. Накрая Джъд съумя да се наложи с 13:11 фрейма.

Четвъртфиналите в Крусибъл дават обещание страхотни страсти, тъй като изправят в директна борба любопитни двойки, които в предишното имат разменени победи и сметки за споразумяване.

Ето кои са мачовете, започващи през днешния ден - можете да ги гледате по Евроспорт:

Стивън Магуайър - Рони О Съливан

Ян Бингтао - Марк Уилямс

Джак Лисовски - Джон Хигинс

Стюарт Бингам - Джъд Тръмп

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР