Големият фаворит и лидер в Обиколката на Италия - Ремко

...
Големият фаворит и лидер в Обиколката на Италия - Ремко
Коментари Харесай

Класирането в Джиро д`Италия след напускането на Ремко Евенепул

Големият любимец и водач в Обиколката на Италия - Ремко Евенепул, напусна надпреварата след деветия стадий поради позитивен тест за ковид. Белгиецът завоюва този стадий, който бе самостоятелно тичане по часовник с една секунда пред Герайн Томас от Инеос. 

Така международният първенец си върна розовата фланелка, която носи и след етапната си победа в първия ден от Джирото, когато още веднъж победи в часовник. Късно вечерта от тима на Ремко Евенепул оповестиха неприятната вест, че той би трябвало да напусне конкуренцията поради позитивен тест за Ковид-19. Той не е първият колоездач, който отпада от Обиколката на Италия поради болестта. Часове преди него и различен от положителните катерачи Ригоберто Уран също прекрати присъединяване. 

След като Ремко напусна Джирото, Герайнт Томас, който стана втори в деветия стадий, стана водач в конкуренцията. Интересното е, че неговият съотборник Тао Харт е на едвам пет секунди в генералното класиране и заема третото място. Между тях се е вклинил Примож Роглич, който е на две секунди от Томас. 

Напускането на Ремко е ужасяваща вест за всички неутрални почитатели, както и за самата обиколка, която сигурно губи едно от най-големите си имена. Битката обаче ще е извънредно забавна, даже без присъединяване на белгиеца, защото в топ 5 са събрани колоездачи единствено на 22 секунди разлика. 

Топ 10 след напускането на Ремко Евенепул:

1. Герайнт Томас  34:34:27

2. Примож Роглич +2

3. Тао Геоган Харт +5

4. Жоао Алмейда +22

5. Андреас Лекнесунд +22

6. Александър Власов +1:03

7. Дамиано Карузо +1:28

8. Ленърд Кемна +1:52

9. Павел Сиваков +2:12

10. Джей Вайн +2:24

По традиция понеделник е почивен ден в Обиколката на Италия, а във вторник, 16-и май ще бъде обещано началото на десетия стадий и втората седмица в Джирото.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР