Големият европейски интерес към поредния мандат на Путин е малко

...
Големият европейски интерес към поредния мандат на Путин е малко
Коментари Харесай

Г. Харизанов: Политическата логика е руският режим да продължи да бъде атакуван отвън с икономически мерки

Големият европейски интерес към следващия мандат на Путин е малко чудноват, само че е реалност. Очаквам при визитата на Борисов в Москва да има и европейски послания.
Това сподели за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ Георги Харизанов от Института за дясна политика.  Той посочи, че още преди месец в Института са знаели за идната аудиенция на премиера в Русия.

„ Не знам тъкмо какви биха били посланията, които, като председателстващ Европейски Съюз господин Борисов би могъл да насочи към Русия, след интензитета на последните визити там. След метода, по който госпожа Меркел и господин Макрон беседват с президента Путин, след декларирания нов интерес на френски компании към съветски енергийни планове в Русия и близостта, която показват между тях френския и съветския президент на икономическия конгрес в Санкт Петербург … на мен в действителност ми е забавно с какво цялата тази топлина в техните връзки може да бъде надградена от България “.

Има тълкувания, че външна политика на президента Тръмп „ побутва “ Европа да усъвършенства връзките си с Русия, разяснява Харизанов. Едната версия е, че имитирайки търговски войни и утежняване на глобите, Тръмп уголемява въздействието на Путин, стимулирайки европейските водачи да преразгледат връзките си с Русия:

„ Другата версия,  която по-скоро споделям, е че Европа занапред ще усети минусите от силата от силата на съветската политика и съветските упоритости. Мисля, че самия Европейски Съюз доста скоро ще преразгледа за следващ път отношението си към съветската страна, изключително на фона на нейните външнополитически упоритости. Полша към този момент демонстрира първи стъпки в това отношение “.  

Експертът чака развиване по „ Северен поток-2 “ и усилване на американското наличие в Полша и задълбочаване на глобите към Русия, както и сред Москва и останалата част от света.

Политическата логичност на събитията е съветският режим да продължи да бъде нападнат извън с стопански ограничения и със наказания поради случилото се в Крим и поради продължаващите опити за извънредно подмолна външна политика на Русия в границите на Европейски съюз, която цели увеличение на напрежението сред обособените страни “.

Състават на делегацията на президента Радев при визитата му в Москва, съгласно  Харизанов е изглеждал „ непретенциозен “

Сериозен интерес към АЕЦ „ Белене “ има от страна на китайски вложители, което кара и съветската страна „ да бъде амбициозна във връзка с довършватнето, вероятно, на този план “, посочи той:

„ Продължавам да съм песимистичен във връзка с този план. Не съм сигурен до каква степен размразяването на мораториума ще  докара до сполучливи договаряния с участниците . Продължавам да съм песимист, че този план въобще ще се довърши. От това, което съм чел, потребността от тази мощ някак ми убягва за момента “.

България има интерес към директни газови доставки, само че поради положението на Газпром, Харизанов остава „ сдържан песимист “, че Русия има опция да финансира трасе по дъното на Черно Море. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР