Големият дълг е за наваксване, за влагане на инвестиции в

...
Големият дълг е за наваксване, за влагане на инвестиции в
Коментари Харесай

Лорер: Над милиард лева са предвидени за пътища

Големият дълг е за наваксване, за вложение на вложения в страната, които липсват през последните 10 години. Това сподели министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Новият бюджет е бюджет на растежа. С икономии не се пораства. От този външен дълг парите отиват за вложения в България. Наваксващо строителство за това, което не се е случвало последните 10 години. Над милиард лв. са планувани за пътища, добави министърът на нововъведенията и растежа. Относно връзките на страната ни с РСМ, Лорер разяснява, че разговорът е в точка на заледяване. Два положителни съседа, които не поддържат връзка.

Македонските институции са основани сходно на нашите. Колегите са извънредно заинтригувани от икономическия разговор. В Северна Македония България е огромният стопански вложител, съобщи министърът, представен от Novini.bg.

Лорер изясни, че ще се подчертава на общинските пътища. Едно от предизборните ни обещания, което дадохме, е страната да има надзор по какъв начин средствата на общините се разходват. И общините би трябвало да схванат, че разходването на средства ще става с контрола, който ще постановяваме, разяснява Лорер.

Министърът на нововъведенията разяснява и тематиката с „ Булгаргаз “.

Цената на газа касае всички. Много решения са се вземали в ущърб на жителите. Изненадват ни реакциите за какво това се случва. КЕВР е обект на разбор, управлението се сменя, тъй като и неговите решения не са били в полза на жителите. Нашата стратегия за битка с корупцията придобива тип, изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР