Големият брат от другия бряг на Черно море никога не

...
Големият брат от другия бряг на Черно море никога не
Коментари Харесай

DW: Москва разчита на БСП, Атака, ДПС и нейния олигарх Пеевски

Големият брат от другия бряг на Черно море в никакъв случай не е изпускал България от сферата си на въздействие, написа австрийският ”Дер Щандарт ” и изброява белезите на една взаимозависимост, която продължава към този момент десетилетия, разяснява ”Дойче веле ”.
" Те си имат лично товарно пристанище, хиляди монументи и даже държавен глава, който цялостен живот е летял съветски изтребители. Инвестират тук толкоз доста, колкото в никоя друга източноевропейска страна (с изключение на Беларус), държат в джоба си най-малко четири от петте фракции в Народното събрание, а множеството възрастни хора в тази страна напряко си припадат по тях. Да, руснаците са стъпили крепко в България. Поне 400 хиляди от тях имат парцели по българското Черноморие, в планинските курорти или в столицата София. България е портата на Русия към Европейски Съюз " - по този начин стартира публикация на австрийския " Дер Щандарт ", озаглавена " Българската обвързаност към огромния брат Русия ".

Българите и Големият брат

Авторът Маркус Бернат написа, че въпреки от 2004 България да членува в НАТО, а от 2007 да е част и от Европейски Съюз, Големият брат от другия бряг на Черно море в никакъв случай не е изпускал страната от сферата си на въздействие. " Всяка информация, която се разисква в София, няма по какъв начин до три часа да не бъде на бюрото на Владимир Путин ", е представен да споделя някогашният правосъден министър и водач на партия " Да, България " Христо Иванов. По неговите думи, политическата сцена в България се дели не на ляво и дясно, а на проевропейски и проруски лагери.

Енергийният бранш е най-важното стратегическо и икономическо поле за деяние на руснаците в България. " Газпром " покрива потребностите на страната от природен газ, а " Лукойл " доставя петрол през личното си пристанище в Бургас. И откакто го преработи в гориво, го продава в личната си верига от бензиностанции в цялата страна. " Росатом " пък възнамерява построяването на идната атомна електроцентрала в България. Този план ту напредва (когато социалистите от Българска социалистическа партия дойдат на власт), ту буксува (когато ръководи дясноцентристката партия на Бойко Борисов), написа създателят на публикацията.

Самият Борисов маневрира много внимателно сред Брюксел и Москва. Твърди се, че множеството български политици имат бизнес ползи с Русия, само че благосклонностите за Путин измежду необятни пластове от българското население са политически капитал, който се пробват да осребрят както социалистите, по този начин и националистите, разяснява австрийският публицист и продължава: " Докато несгодите нормално се приписват на Запада и на прехода към дивия капитализъм, в груповото схващане на българите Русия си остава Големият брат, оказал помощ им да се освободят от турско господство и да положат основите на бъдещата си самостоятелност. После, в годините на социализма, България живееше в икономическа симбиоза със Съветския съюз, а през днешния ден българите виждат в Путин водача, който не се церемони с Брюксел и Вашингтон.

Ново доближаване

В България Москва може да разчита на социалистите от Българска социалистическа партия, на партията на предприемачите Движение за права и свободи и на нейния олигарх Делян Пеевски, на дясноекстремистката партия " Атака " и на популистката групировка на предприемача Веселин Марешки, който желае да провежда референдум за излизането на България от НАТО. А фактът, че министър председателят Бойко Борисов не поддържа новите западни наказания против Русия поради отравянето на Сергей Скрипал, сигурно същински е зарадвал Кремъл. С други думи: двустранните връзки още веднъж набират скорост, а различията от 2014 година към замразяването на плана " Южен поток " явно са забравени ", написа в умозаключение австрийският публицист Маркус Бернат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР