Големият борец за истинска журналистика Георги Александров, който все още

...
Големият борец за истинска журналистика Георги Александров, който все още
Коментари Харесай

Пропадане! Гошо Синдика не пусна в „Конкурент“ декларацията на СБЖ срещу Делян Пеевски

Големият герой за същинска публицистика Георги Александров, който към момента е основен редактор на врачанския вестник „ Конкурент “, скри от своите читатели значима позиция на Съюза на българските публицисти, откри инспекция на организация BulNews.bg.
В неделя най-голямата браншова организация на работещите в медиите излезе с декларация против новия медиен закон на Делян Пеевски. В нея с изострен звук УС на Съюз на българските журналисти показва надълбоко отвращение от нарушаването правата на публицистите и свободата на словото, което изключително зачести през последните месеци: уволнения, съкращения, неплащане на трудови хонорари, фрапантни нарушавания на трудовото законодателство в национални и районни медии.
Декларацията бе оповестена от всички свободни медии, в това число и от организация BulNews.bg.
Трети ден обаче тя не се появява във врачанския вестник „ Конкурент “ и на уеб страницата на изданието. Това е скандално, защото Александров, известен и като Гошо Синдика, е член на Съюз на българските журналисти и съвсем всеки ден написа мнения, в които брули копърките в медиите. Сега се оказва, че всичко това е било лъжлива фасада, зад която да прикрива своите зависимости от Делян Пеевски и Ники Турчето. Гошо Синдика и назначеният за притежател човечец от Горна Оряховица Димитър Николов - Мито Мухъла, подскачат като ужилени когато някой ги попита за курпулентния народен представител, само че с държанието си ясно сочат кой е същинския притежател на умиращото издание.
Да си член на Съюза на българските публицисти, да си основен редактор на медия и да не публикуваш декларация на своята браншова организация значи единствено едно - ти си кръгла нула в тази специалност. Може да си помияр, може да си изпаднал в бърнаут, може да си лукавец, само че никога не си публицист!
Време е да сложим кръст на упоритостите на Гошо Синдика и Мито Мухъла да се назовават журналисти…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР