Големият бариерен риф – най-голямата рифова система в света, която

...
Големият бариерен риф – най-голямата рифова система в света, която
Коментари Харесай

Големият бариерен риф претърпява масово избелване на корали за 5-ти път от почти десетилетие

Големият бариерен риф – най-голямата рифова система в света, която е „ една от най-богатите и комплицирани естествени екосистеми на Земята “ – още веднъж е подложен на всеобщо избелване на корали. Длъжностни лица споделиха, че събитието, петото събитие за малко по-малко от десетилетие, наподобява е резултат от топлинен стрес след година с рекордни световни температури.

Длъжностни лица от ръководената от австралийското държавно управление администрация на морския парк Големия бариерен риф споделиха в петък, че техният екип е направил въздушни изследвания на две трети от площта от близо 133 000 квадратни благи. Тези изследвания " разкриват преобладаващо избелване на коралите в плитки води на множеството изследвани рифове ", сподели паркът, добавяйки, че това е " в сходство с моделите на топлинен стрес, който се е натрупал през лятото ".

„ Това разгръщащо се събитие на избелване на корали следва сходни отчети от рифове по света през последните 12 месеца “, сподели органът в актуализация на уеб страницата си. „ Тези р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР