Големият български скулптор Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор,

...
Големият български скулптор Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор,
Коментари Харесай

След размахания пръст от Борисов: Вежди Рашидов с ново 20 за Митрофанова


Големият български ваятел Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко показа пред ПИК детайлности във връзка позицията си дали би трябвало съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова да бъде поканена на откриването на 48-ото Народно заседание, както традицията повелява.

Припомняме, че по-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на парламентарната група на партията Десислава Атанасова оповестиха, че не желаят Митрофанова на откриването. Като най-възрастен измежду новоизбраните депутати, точно Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко ще е първият ръководител на новия 48-ия парламент.

Ето и изявлението на Рашидов:

- Г-н Рашидов, след седмица ще откриете първото съвещание на новото Народно заседание. С какви усеща ще седнете на председателския стол?

- Този парламент е по-специален за мен, тъй като би трябвало някъде да има граници на този разпад и на омразата, която сеем както в политиката, по този начин и в обществото. Надявам се, че като най-възрастен в 48-ото Народно заседание ще съумея да върна естествения звук в политиката.

- Създаде се едно напрежение сред Вас и управлението на ГЕРБ по тематиката би трябвало ли съветският дипломат Елеонора Митрофанова да участва на откриването на Народното събрание.

- Днес пред електронна медия показах мое гражданско мнение, че това надали е тематика №1 в нашата политика, до момента в който ние сме в една тежка рецесия. Експертите по външна политика и дипломация би трябвало да решат дали посланикът на Русия у нас да бъде поканен на откриването на 48-ото Народно заседание.

Като член на ГЕРБ мога да кажа, че тези решения дали да участва, или не, не ги взимам аз, а груповият орган на партията. Каквото той реши, това ще е волята на ГЕРБ. Винаги обаче съм считал, че страничните неща би трябвало да правят отстъпка място на значимите - каквито са финансовата, политическата, икономическата, енергийната рецесия, та даже и моралната. Обществото чака от нас държавно управление и това е точка №1, с която би трябвало да се занимаваме ние политиците.

Аз съм човек, който трайно цени съветската просвета. Русия е дала едни от най-големите имена в културата. Колкото до външната дипломация - не съм специалист. Решението би трябвало да се вземе от груповия орган на ГЕРБ и то ще е годно за всички членове и депутати. Аз, като създател и жител, има правото на свое мнение. Като групов състезател обаче постоянно съм се съобразявал с всички останали зад мен.

- Ще успее ли този парламент, който Вие ще откриете, да излъчи постоянно държавно управление и да се оправи с рецесиите, които посочихте?

- Както всички виждат, ГЕРБ, след толкоз години в ръководство, е една зряла и виновна партия. Редно е всички да схванат държанието на ГЕРБ, тъй като то само е подчинено на националните ползи и ползите на българското общество.

Ние би трябвало да седнем на една кръгла маса като естествени хора и да решим по какъв начин ще изведем България от рецесията. Съдбата на всеки български жител е отговорност и обвързване на хората, които сме в политиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР