Големият български пианист Емануил Иванов ще се качи довечера на

...
Големият български пианист Емануил Иванов ще се качи довечера на
Коментари Харесай

22-годишен виртуоз свири Гершуин на Античния

Големият български пианист Емануил Иванов ще се качи тази вечер на сцената на Античния спектакъл за „ Нощ на Гершуин”. Концертът, който е част от програмата на фестивала Opera Open, ще стартира в 21 часа. Диригент ще е Константин Добройков. Участва и оркестърът на Пловдивска опера.

Емануил Иванов стартира да свири като дете. На 6 години към този момент чете нотите, а на 22 се качва за първи път на сцената на миланската Ла Скала. Това стана на 27 февруари тази година. Роден е през 1998 година в Пазарджик, където приключва езиковата гимназия „ Бертолд Брехт”. 5 години учи пиано при Атанас Куртев. След това съумява да стане възпитаник на Паскал Немировски от консерваторията в Бирмингам.

Дебютът му в Ла Скала бе излъчен непосредствено по Българската национална телевизия. “Родителите ми ме възпламениха с най-хубавите мостри на класическата музика”, описа в едно изявление младият пианист. През септември 2019 година той завоюва публиката в италианския град Болцано. Там бе първи в Международния конкурс за пиано “Феручо Бузони”. Тогава пазарджишкият виртуоз беше отличен в конкуренция на към четиристотин претенденти от целия свят, от които в началото бяха селектирани 100 души.

В концерта, отдаден на Гершуин, той ще извърши „ Кубинска интродукция “, „ Концерт във Фа “ и „ Един американец в Париж “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР