Големият български актьор Йосиф Сърчаджиев е главен герой в епизода ...

Големият български актьор Йосиф Сърчаджиев е главен герой в епизода

Актьорът Йосиф Сърчаджиев разкрива себе си в епизод от поредицата Умно село по Bulgaria ON AIR

Големият български артист Йосиф Сърчаджиев е основен воин в епизода „ Декалог’2001 “ от поредицата „ Умно село “ , който ще излъчи тази неделя, 22 май , от 19:30 часа . 10 години след първата среща с артиста, камерата на „ Умно село “ запечатва връщането на артиста към живота след тежкия инсулт, разсякъл живота му на две.
В първия епизод „ Възгледите на Йосиф и морето “ Bulgaria ON AIR напомни на аудиторията за „ робинзоновския срок “ в живота на артиста: когато на 55-годишна възраст опитва с битието си и заживя край морето. Точно 10 години по-късно камерата на „ Умно село “ още веднъж се среща с обичания артист. В епизода „ Декалог’2001 “ обективът й запечатва равносметката му за случилото се в това време злощастие. След дълготрайно и героично възобновяване стартира новият срок в живота на Йосиф, в който съществена движеща мощ ще е превъзмогването - на физиката, на душeвността и на ориста, в името на живота и специалността.
Филмът показва един диалог за живота и гибелта, за това какво има „ оттатък “ и кои са житейските опори, които ни задържат „ тук “. Авторите на епизода и техният воин дружно надникват в предходния екранен и житейски епизод на индивида Йосиф и разясняват споделеното преди 10 години, звучащо със странна пророческа мощ.
Въпреки моментното затруднение пред изговора на думите, филмът показва артиста Йосиф подобен, какъвто постоянно е бил - все по този начин безумен, предан на специалността и неравнодушен към пристрастеностите на деня, намиращ сили за комизъм, подигравка и самоирония.
„ Защо се върнах от отвъдното ли? Защото имах да правя работа “, с усмивка споделя Йосиф Сърчаджиев.
Не пропускайте завладяващата изповед на Йосиф Сърчаджиев в епизод от поредицата „ Умно село “– неделя, 22 май, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Източник: tialoto.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg