Големият български актьор Иван Иванов ни напусна на 31 януари

...
Големият български актьор Иван Иванов ни напусна на 31 януари
Коментари Харесай

„Сякаш си отива нещо от живота ми“: Христо Мутафчиев за последната среща с Иван Иванов

Големият български артист Иван Иванов ни напусна на 31 януари на 72 години след тежко боледуване. За последната им среща и за уроците споделя неговият сътрудник и другар Христо Мутафчиев.

Снимка: bTV

„ Иван беше първо за мене най-готиният мъжага в българското кино. Образ, който като се появи на екран и ти потъваш в очите му и си вечно негов. Уникален човек, добър и доста правилен другар “, споделя Христо Мутафчиев за своя починал другар и сътрудник.

Незабравима е ролята му във „ Всичко е обич “, само че и в десетки други емблематични български филми като „ Лавина “, „ Комбина “ и „ Мярка за неотклонение “

„ Място за отдих и просвета “ – до тази табела вършат последната си фотография дружно.

Снимка: bTV


„ Седнахме, поговорихме си, пихме една лимонада, поприказвахме си. Толкова ми беше хубаво, толкоз прелестно. Когато разбрах, че си е отишъл, като че ли си отива нещо от живота ми “, споделя Мутафчиев.

Снимка: bTV

Иван Иванов е прочут най-много с ролята си във кино лентата „ Всичко е обич ". Освен Радо там, той играе и Асен в „ Лавина “ (1982), Вас/Христо в „ Комбина “ (1982) и Траян в „ Мярка за неотклонение “ (1983) и още доста други.

„ На младите артисти им преподаде урок по актьорско майсторство, а пък на елементарния човек – ентусиазъм, че и той може по този начин. Мен особено ме научи на това да продължа да бъда добър човек “, добавя Христо Мутафчиев.

През 2018 година Иван Иванов получи премията „ Икар “ за изцяло творчество.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР